Bouweenpc Forum - Powered by vBulletin

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
  1. #1
    Nieuweling
    Ingeschreven
    Wed Nov 2011
    Berichten
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Tweede monitor niet herkend

    Goedemorgen allemaal,

    Naast mijn eerste monitor (Acer P223W), leek het me handig om een tweede monitor aan te schaffen. Via marktplaats een LG Flatron L1717S gekocht. Helaas wordt dit beeldscherm niet herkend. Zowel mijn eerste als mijn tweede monitor zijn aangesloten via VGA, met een verloopje naar DVI bij de videokaart. Alleen de eerste DVI-poort op mijn videokaart lijkt een analoge monitor te herkennen. Dat is vreemd, aangezien ik wel twee DVI->VGA adapters bij mijn videokaart kreeg..

    Heeft iemand een idee?

    Het gaat om dit systeem:
    AMD X6 1055T
    4GB RAM
    AMD Sapphire HD6850 1GB

  2. #2
    Moderator Richard's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.490
    Thanks
    125
    Thanked 270 Times in 245 Posts
    Het moet geen probleem zijn om 2x VGA monitoren aan te sturen over DVI.

    Even voor de zekerheid: beide monitoren doen het? Als je ze beide los aansluit doen ze het?
    Heb je de instellingen van je videokaart goed staan? In de taakbalk bij de icoontjes rechtsonder staat als het goed is ergens het Catalyst Control Center. Staat hij daar ook niet tussen?
    Vaio Pro 13/Core i5/256GB PCI-e SSD | Phenom II X6/HD7950/Crucial M4 | Nexus 5
    Voor bedankjes hebben we een knop

  3. #3
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts

    Wink

    Wat toevallig dat ik net het zelfde probleem had, heb een nieuw beeldscherm gekregen en kon het niet laten op die van mijn ouders e laten staan. Dus had ik even gegoogled. Je kunt geen 2 vga monitoren op een dvi aansluiting hebben
    (met zo´n verloopje). Als je het toch wilt moet je een dp (display port) naar vga kopen, dat schijnt wel te kunnen.

    Link
    Laatst gewijzigd door Romaantje; 16-11-11 om 17:00.
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

  4. #4
    Moderator Richard's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.490
    Thanks
    125
    Thanked 270 Times in 245 Posts
    Hij wil niet 2 VGA apparaten op 1 DVI poort aansluiten, maar 2 VGA apparaten op 2 DVI poorten, met 2 verschillende verloopjes en voor zover ik weet moet dat gewoon kunnen. Toch?
    Vaio Pro 13/Core i5/256GB PCI-e SSD | Phenom II X6/HD7950/Crucial M4 | Nexus 5
    Voor bedankjes hebben we een knop

  5. #5
    Administrator Tomas's Avatar
    Ingeschreven
    Sun Oct 2011
    Berichten
    2.796
    Thanks
    168
    Thanked 331 Times in 304 Posts
    Dit moet gewoon werken.

    1. Test met andere kabels.
    2. Test met andere verloopjes.
    3. Test met andere monitoren.
    4. Test met andere videokaart.

    Dan zul je ergens tegen het probleem aanlopen.

  6. #6
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts
    Richard, dat bedoel ik. Op een of andere manier kunnen 2 dvi poorten op je videokaart geen twee analoge beeldschermen afspelen (met of zonder verloop). Dat is precies het zelfde wat ik had.
    De eerste dvi poort kan het wel, de andere niet. Ooit een analoge beeldscherm (met verloop) op je 2de div poort aangesloten? Dan doet hij het niet. Dat probleem had ik toen ik mijn pc bouwde, ik deed het stekkertje in de tweede, geen beeld, in de eerste: no problem. De eerste bedoel ik de bovenste.
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

  7. #7
    Lid k.3nny's Avatar
    Ingeschreven
    Thu Oct 2011
    Berichten
    75
    Thanks
    11
    Thanked 21 Times in 14 Posts
    Beide aansluiten en rebooten = Winz

    Dat moet gaan ik draai zelf namelijk met mijn acer X243HQ + een acer X169w en dat zijn beide VGA monitoren, en zitten aangesloten op een ATI HD5870 heb dus dezelfde principe als topicstarter
    P!nk Phant0m Owner!



  8. #8
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts
    Ik spreek uit mijn ervaringen. Zou best kunnen dat ik iets fouts had gedaan maar bij mij deed het toen nog niet. Behalve mijn eerste deed het. Misschien komt het dat jullie een HD *8*0 hebben (HD 6850/5870)
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

  9. #9
    Lid k.3nny's Avatar
    Ingeschreven
    Thu Oct 2011
    Berichten
    75
    Thanks
    11
    Thanked 21 Times in 14 Posts
    Moet niet uitmaken hoor, De 2x dvi poorten staat altijd parralel van elkaar aangesloten.
    P!nk Phant0m Owner!



  10. #10
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts
    Misschien een oplossing? Nieuwe update van AMD Catalyst:

    Als monitoren worden uitgebreid of in de Eyefinity-modus worden gezet komen er geen (tijdelijke) zwarte schermen meer voor.
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Reacties: 1
    Laatste bericht: 17-07-13, 15:15
  2. Tweede 7870XT in CrossfireX
    Door commondus in forum Hardware
    Reacties: 22
    Laatste bericht: 26-05-13, 23:08
  3. Harde schijf niet herkend / nieuwe pc
    Door Popmarter in forum Software & Besturingssystemen
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 20-03-13, 22:01
  4. Backup HDD steeds niet herkend
    Door Rick5000 in forum Hardware
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 14-11-12, 21:21
  5. Tweede scherm
    Door Rick5000 in forum Randapparatuur
    Reacties: 35
    Laatste bericht: 01-10-12, 22:41

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •