Bouweenpc Forum - Powered by vBulletin

Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 38

Onderwerp: [CiP] Exo-Skeleton

 1. #1
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts

  [CiP] Exo-Skeleton

  In opdracht van Mystikal zijn volgende casemod:

  Werk titel: ExoSkeleton

  Ik (we, een maatje, SqUeD, doet ook mee en is het grote brein achter het project en is ook veruit de handigste van ons 2) gaan een casemod maken. De case waar de casemod in komt is al gekocht. Dat is een American Audio ABS case. Om precies te zijn: American Audio ABS DDR-4 kunststof flightcase 4 HE Deze wordt gebruikt om de case in te vervoeren of eventueel in te laten staan. Voor en achterkant kunnen open.

  Afbeelding  Beschrijving
  Deze rack case is gemaakt van een lichtgewicht en duurzaam kunststof en is voorzien van stevige handgrepen zodat u hem overal gemakkelijk mee naar toe neemt. Ideaal voor het inbouwen en beschermen van een 19 inch CD speler, versterker(s), 19 inch mengpaneel of lichtpaneel of een volledige computer :P

  Specificaties
  - 4 HE formaat
  - stevig en lichtgewicht ontwerp
  - rail racks aan de voor- en achterkant
  - stevige handgrepen
  - montage diepte: 42.00 cm
  - top diepte: 6.50 cm
  - inclusief montage benodigheden (rackware)

  De 2 cases hebben we al 5 maanden geleden gekocht en we hebben nu de tijd genomen om er aan te beginnen.

  Hardware
  Hardware wat erin komt bij mij:
  -MSI G41M-P21
  -Intel® Core™2 Quad Processor Q9550
  -4GB RAM
  -MSI HD6870DC
  -Corsair 120GB SSD
  -Corsair H50 waterkoeling
  -Coolermaster 600Watt PSU Silent Pro M

  Doel van de casemod
  Een ‘sturdy’ minimal case, welke makkelijk is te vervoeren naar lans. We (RFFN) organiseren zelf regelmatig lans en af en toe gaan we naar een externe toe. Naast de lol die we er aan gaan beleven, zijn we graag bezig met onze handen en willen we iets moois en unieks neerzetten. Daarnaast past deze stoere case wel in het genre spellen dat we spelen (Call of Duty reeks). We hebben samen al wel wat kluservaring. We hebben ooit dit gemaakt en waren erg tevreden met het resultaat.
  Mystikal in "[LANPARTY]Welke games zijn de toppers"
  Daarnaast heeft mijn maatje SqUeD wat meer ervaringen met casemods en met metaal bewerking in zijn algemeenheid. Hij zal dan ook de lead nemen in de casemod en ik probeer hem zo min mogelijk voor de voeten te lopen .

  Vooraf gestelde globale ideeëen/wensen
  -DDR-4 case wordt rechtop gezet.
  -Er wordt een volledig metalen profiel gemaakt wat de ‘case’ wordt voor alle componenten.
  -De pc moet in de DDR-4case passen en eruit kunnen worden geschoven door middel van alu hoekprofielen.
  -SSD en voeding blind wegwerken in de bodem, zodat alleen het mobo en de graka te zien is. Gedeelte van de zijkant en de voorkant worden gemaakt van (holle) staven. Het idee was eerst om dit voor de gehele zijkant te doen, echter we kwamen erachter dat hij dan niet meer in de American Audio Case zou passen. Vandaar dat we nu achter een metalen plaat gaan maken die over de voeding heen past.
  -Kabelmanagement. ‘Alle’ kabels blind wegwerken.
  -Verder zal de pc vrij kaal zijn. Dat wil zeggen, geen dvd speler, card reader of additionele harde schijven. Gewoon strak en simpel.
  -Middels metalen strips willen we de dubbele bodem gaan verfraaien. Eventueel strips met plexifglas er tussen om iets met licht te kunnen doen. Dat zit echter in een latere fase en definitieve ideeën hebben we hier nog niet over. De basis schets geeft een globaal idee van wat we voor ogen hebben (op dit moment).
  -Natuurlijk willen we ook wat gaan uitlichten met behulp van leds. Ik heb een regelbare led controller in gedachte zodat de kleur altijd naar wens is aan te passen. Dealextreme heeft hier prima artikelen voor.
  -Kleuren patroon zal metaal en matzwart gaan worden. Eigenlijk de kleuren die bij de American Audio Case passen.
  De eerste schetsen ziet er als volgt uit:  Hierop is te zien dat we met staven willen gaan werken die tot halverwege de zijkant lopen. De achterkant en bovenkant moet als in geheel door gaan lopen. In de dubbele bodem zal de PSU en SSD te vinden zijn. Boven op de dubbele bodem komt het moederbord.  Hier een detail van wat willen gaan doen middels metalen plaatjes die boven op de psu cover komen te liggen in een bepaald patroon. Eventueel willen we er plexiglas tussen gaan doen om ruimte te creeeren voor de verlichting.

  Het doel is dus om er 2 te maken, maar SqUeD wilt eerst progressie maken met mijn case, zodat die voor de X-life klaar is! Helemaal top van hem en ik ben hem natuurlijk erg dankbaar! Daarnaast zullen de cases naar verwachting in de basis hetzelfde worden, maar wellicht dat we voor de afwerking gaan afwijken van elkaar. Dat zal moeten blijken in de toekomst. We beginnen echter met 1 case met als doel deze voor de X-life klaar te hebben (1 juli-11).


  Met gepaste trots mag ik onze eerste sponsor aankondigen. Dat is:  Bedankt Andrea voor je fantastische mail terug. We krijgen een muis gesponsort.
  Update 1
  Vorige week begonnen aan de update. Allereerst hebben we de profielen uit de DDR-4 gehaald. Deze hebben we niet nodig. Vervolgens de aluminum profielen op maat gezaagd.
  *Pic ben ik vergeten te schieten , maar op de eerste foto kun je de profielen zien zitten aan de binnenkant.

  Bodem gedeelte is reeds gemaakt als verrassing voor mij door mijn maatje SqUeD. De 20mm vierkante profielen zijn voor een gedeelte open geslepen en vervolgens weer dicht gezet met plaatmateriaal Deze ruimte hadden we nodig, omdat anders de case te breed zou worden om vervoerd te worden in de DDR-4 case. Dit is dus het bodem profiel waar straks de voeding in komt hangen (in combinatie met de 4 vierkante staanders).


  Boven de voeding komt een een metalen plaat van 2mm plaat die als dubbele bodem gaat dienen en zal worden bewerkt met metalen strips.

  Dit is het bovenste gedeelte van het frame. Hiertussen komen dus de verticale vierkante profielen die als staanders gebruikt gaan worden. In deze staanders worden vervolgens de ronde staven geboord en gesoldeerd. Deze zullen schuin aflopen aan de zijkant, om een wat speelser effect te krijgen.


  Passend maken voeding voor onderframe. Hier zie je de case staan, en als je goed kijkt zie je de (gedeeltelijke) losse profielen zitten. Hier moet straks de case in en uit kunnen schuiven tijdens transport.  Zilver solderen onderframe.  Bodem plaat heeft al vorm. Je kijkt hier tegen de onderkant.


  Fits like a glove (koekie voor diegene die de film raadt...) Wel is daar het nodige schuren en slijpen aan vooraf gegaan...


  Polijsten. Het is nog niet duidelijk of we deze matzwart gaan verven of volledig polijsten.Polijsten zou de lichtweerkaatsing ten goede kunnen komen die tussen de ronde pijpjes naar buiten zal schijnen.  Met de voeding erop.


  Op deze foto zie je duidelijk dat we het profiel wat hebben moeten versmallen, zodat de voeding er tussen past.

  Er komt onder de voeding nog een gat, zodat de voeding de lucht onder case kan aanzuigen voor de voeding. Als de onderste plaat los wordt geschroefd (inbus m10 naar alle waarschijnlijkheid ), zal alleen de bodem blijven liggen. De rest zal allemaal vastzitten aan het frame.

  Update 2

  Update 2 zal bestaan uit het verder polijsten van de bodemplaat waar de voeding op komt te staan en het maken van de PSU cover, zodat de voeding niet meer te zien is.

  Waarschijnlijkt komt de volgende update maandag, dan gaan we weer aan de slag.

  Update 2
  De (mini) update is er al wat sneller. SqUeD heeft tussen de bedrijven door nog aan de case gewerkt Er zijn inbusbouten gemaakt aan de grondplaat waardoor je die kan vastzetten/losmaken van de rest van de case. Gekozen voor ‘stevige’ m10 inbusbouten. Aan de binnenkant is een moer gesoldeerd. Ziet er sturdy genoeg uit wat mij betreft.
  Er is meteen een nieuwe boor gekocht voor het netjes uitboren van de inbus gaatjes in het frame.

  Wat dat betreft gebruikt SqUeD geen halve maatregelen! _/-o_

  En de bijbehorende foto’s natuurlijk.

  db

  Update 3-A
  Wederom een update.... SqUeD is goed bezig tussen de bedrijven door!

  - Achterkant bodem plaat 2 mm omgezet, deopstaande rand om het geheel wat evenwijdiger aan het buiten frame te laten lopen.

  - 4 keer inbus bout gemaakt met spacers zodat ze mooi gelijk zitten met de buitenkant van het frame.
  -Inbus bouten afkorten en vastzetten.

  En daarmee is de onderkant in de basis KLAAR!

  Verder gegaan met de PSU cover. Even gekeken naar de hoek, maar dit lijkt ons een mooie hoek om mee verder te gaan. Wellicht alleen nog wat inkorten.
  Update 3-B

  Hier wederom een kleine update. Maandagavond verwachten we weer een grotere update te kunnen doen!

  En hier de CPU cover en het idee wat we met de 'bars' willen gaan doen. Tussen de bars komt 3mm ruimte, Precies genoeg om wat met licht te gaan doen aan de binnenkant. De CPU cover wordt natuurlijk ook nog verfraaid, maar de basisvorm is er.

  Eventueel ook op de bovenkant, maar daar is nog even bekijken hoe het straks oogt.


  Update 4
  En weer eens een grote update na een maandagavond modden.
  Gisteren hebben we voetjes onder het onderframe gezet middels m5 boutjes. Hier komen uiteraard nog rubbertjes op tegen het beschadigen.
  Verder heeft SqUeD zich bekommert om de bracket van de psu. Aan de achterkant moest er een plaatje ingezet worden.

  Even een handige positie innemen

  Helaas viel de case toch wat groter uit dan verwacht, en dus hebben we de aluminum hoekprofielen er weer uit gehaald. De onderkant ook gedemonteerd, zodat we er een plaat zelf in kunnen zetten. Dat geeft ons wat meer ruimte. Resultaat is verder hetzelfde.
  Vervolgens ook de voorste aluminum strip die aan de case zit eruit gehaald, zodat de pc er makkelijker in te zetten is.
  Deze rand dus...

  Vervolgens moesten we ook een gat maken in het onderframe zodat de PSU-fan zijn warmte kwijt kan.
  Even aftekenen en de juiste boor zoeken.

  Deze maat was net wat te groot....

  Dus toen maar deze maat gepakt.. Een rustige aanzet maken om te kijken of hij goed gecentreerd is..  En boren maar...met wat olie uiteraard... het is een harde plaat!!

  Ziet er goed uit!

  En zo ziet de onderkant er uit..

  Dit was het idee met de pijpjes....(afgekort uiteraard..)
  ]
  Maar dat gaat niet meer door. SqUeD kwam met een mooie oplossing gisterenavond om 23:30... dus dat zien we wellicht later deze week nog!
  Vandaag is ie ook nog even aan de slag gegaan. Vanwege het nieuwe idee moest de PSU cover langer worden gemaakt aan de voorkant. En dus meteen ook maar een nieuw plaatje aan de bovenkant. Dat kost ons wel 2mm extra hoogte die we wellicht niet hebben. Maar daar komen we ook wel weer uit.

  Dit ziet er slechter uit dan dat het is..

  En het nieuwe plaatje aan de bovenkant

  Tot de volgende update!

  En hierbij de beloofde update. Ben helaas niet fit, maar SqUeD gaat onvermoeid door met modden! Goed bezig maatje! db *O*

  Hieronder is duidelijk het nieuwe idee te zien. Het wordt allemaal wat strakker. In de schuine inham, komt de SSD te liggen in het verlengde van de case. Die is dus voor 80% zichtbaar en voor 20% onder de PSU cover.Ideaal natuurlijk, aangezien de aansluitingen voor de SSD buiten het zich vallen op deze manier.  In het schuine gedeelte boven de SSD-inham komen de aan/uit schakelaar en 2 usb poorten.  Deze foto geeft een vertekend beeld. Het is namenlijk wel degelijk een schuine zijde, zoals te zien valt op bovenstaande foto's


  Wellicht later deze week nog een update met betrekking tot de mobo-tray. Die zal aan de rechterzijde komen, aangezien mijn pc thuis aan de linkerzijde staat .

  Achterzijde van het mobo tray zal ook minimalistisch worden. Geen volle plaat, maar een verbinding tussen de verschillende schroefgaten in het mobo. Daar moeten we nog een mooi patroon voor zien te verzinnen.

  Tot de volgende update!

  Update 5
  En wederom een update. Mijn maatje wist me weer te verrassen tijdens de mini-lan die ik thuis had georganiseerd afgelopen zaterdag voor 6 man. Hij had Inmiddels de moederbord backplate gemaakt. Zoals je kunt zien hebben we gekozen voor een open structuur gemaakt van de kokerprofielen. Het is geschikt voor zowel een ATX als mATX bord. Doel is om het mobo iets te laten zweven boven de PSU cover. Het is nog niet helemaal klaar, het is slechts op een paar punten vastgezet. Ik vind het erg goed gelukt. Straks als alles matzwart wordt gespoten, gaat dit er mooi uitzien!

  Morgen vertrekken we samen voor een weekje naar Zuid Spanje met onze families. De volgende update zal dus even wat langer op zich laten wachten!

  Update 6
  Na een gezellige vakantieweek met onze beiden families in Spanje, zijn we weer verder gegaan met de Casemod.
  Op het eerste gezicht lijkt het dat we niet veel gedaan hebben, maar niets is minder waar. Allereerst hebben we het mobo-tray definitief vastgezet. Dit was even vluchtig gedaan, omdat SqUeD me wilde verrassen op onze eigen lan. Dus dat zit nu helemaal vast.

  Daarnaast hebben we het definitieve ontwerp rond voor de PSU en SSD cover. Na meer dan 50 verschillende ontwerpen en 100-en lijnen te hebben getrokken, vonden we uiteindelijk dit het beste recht doen aan ons idee. Onze inspiratiebron was de Lamborgini Aventador, welke was opgemerkt door SqUed in een Topgear Magazine op vakantie.


  Het uiteindelijke ontwerp wordt dus zo. Let op dat de lijnen die je ziet, uiteindelijk de lijnen worden waar het licht door schijnt. Zie foto 4 voor ons idee. We gaan dus werken met platen op de huidige PSU cover. Daartussen worden de led-strips blind weggewerkt. Ruimte tussen de platen wordt ongeveer 2mm, zeer minimaal dus.

  Zijkant


  Voorkant/bovenkant


  De ronde knoppen worden straks de power en reset button. Op het rechte stukje net boven de SSD inham, worden 2 usb poorten verwerkt.


  Zijkant/bovenkant  Het idee met de platen komt er dus grofweg zo uit te zien.


  Het gehele schild zal aan de onderzijde 2 mm boven de PSU cover eindigen, zodat ook aan de onderkant het licht het frame nog zal verlichten.

  Woensdag gaan we experimenteren met de platen en de ledstrips. Welk effect geeft het bij de verschillende ruimtes tussen de platen. Verder zijn we hard aan het brainstormen hoe we eventueel wat licht over het mobo willen laten schijnen. We hebben al wel wat ideeen, maar zijn er nog niet uit. Het liefst willen we dit in de staander linksvoor verwerken, zodat het schuin op het mobo schijnt. Echter, dat is zo eenvoudig nog niet.

  Update 7A
  En een update. Blijkbaar heeft Bas gisteren weer niet stil gezeten... en vanochtend vond ik deze foto's in mijn mailbox.

  Vanavond zullen er meer foto's verschijnen, dan gaan we samen verder.. Hopelijk kunnen we dan wat laten zien met licht om onszelf en jullie een impressie te geven wat het effect zal zijn.

  Schakelaars welke we op het oog hebben (niet op ware grootte :+ ). We hebben er 2 nodig, voor power en reset.
  [Plaatje niet meer beschikbaar]

  Update 7B
  En de grote update voor vandaag... Het was weer een latertje....

  Allereerst is het hele idee met leds in het water komen te vallen. De leds schijnen alleen recht naar boven en niet langs de zijkant. We zijn dus overgestapt op CCFL. We hebben een zijde volledig uitgeslepen om er vervolgens de shields weer op te zetten. Als spacers hebben we moertjes van 3mm hoogte gebruikt.

  Het grote werk is gedaan met de slijptol, afwerking is gedaan met de dremel. Daarnaast ook de mobo plate nog geschuurd in de hoeken.

  Al met al na de tegenvaller van de led strips, hebben we de avond nog goed kunnen afsluiten.

  Pics... Er zitten een aantal mooie tussen, al was het lastig foto's te maken van de CCFL. De SSD bay wordt wel aardig verlicht. De kleur roze (lees rood) kwam nog uit SqUeD zijn persoonlijke collectie (don't ask...).
  Ik zal gaan voor blauwe CCFL's.

  Eerst even testen....  Dremel all the way...


  Shields voor 90% vast gezet...  Een betere impressie.
  Te lange sluitertijd, maar het idee is duidelijk. In het echt zag het er ook stukken beter uit..


  Bewogen, maar dat mag de pret niet drukken... :9  En wederom een kleine update. De shields worden steeds duidelijker en het ziet er echt GAAF uit vinden we zelf! Respect wederom voor SqUed!!! Goed werk!  Verder ook een bestelling gedaan bij Highflow. Echter alles is niet op voorraad, dus ik heb nog even wat geduld nodig. Echter deze week zullen we nog wel bezig zijn met de shields! Maandagavond gaan we verder. Dit was slechts een mini update.

  Bestelling die geplaatst is:

  4 CCFL blauw 10cm
  1 Converter
  1 Sleeved PSU 24 pin verlengkabel
  2 Sleeved GPU 6pin verlengkabel
  1 Internal USB hub
  2 Power switch
  2 Power switch cable

  Gisteren weer een lange avond gehad tot een uur of 00:30. In het maken van de shields gaat ERG veel tijd zitten met namen aan de voorkant, waar de hoeken / lijnen allemaal in elkaar doorlopen. Maar de voorkant is nu af en het ziet er ERG gelikt uit!
  Woensdag hopen we rechterzijde af te hebben en dan zijn we klaar met de schields.

  Ik heb helaas geen nieuwe pics, fototoestel vergeten. Woensdag hopen we weer een nieuwe grote update te doen met nieuwe pics en wellicht een impresse met licht.

  Zijn er mensen met ervaringen van het spuiten van het frame. We twijfelen een beetje of we het zelf gaan spuiten of dat we het laten spuiten. Hangt natuurlijk puur af van de kosten. Als ik voor 100 euro klaar zou kunnen zijn, vind ik het wellicht wel waard.

  Daarnaast komt als het goed is vandaag de bestelling binnen van highflow. We kunnen dus wellicht woensdag al snel even kijken wat het licht gaat doen en of het eruit gaat zien zoals we gepland hebben.

  Todo List niet volledig:
  • Gaten maken in de backplate voor het mobo.
  • Gaten maken voor de kabels door de PSU cover.
  • Gaten maken voor de power en reset button.
  • Gaten maken voor de SSD en de spacers voor onder de SSD.
  • Gaten maken voor de Casefan (van de waterkoeling).
  • Front usb aansluitingen maken.
  • Lichtplan uitwerken.
  • Kabelmanagement
  • Schuren en spuiten (2x gronden, 2x aflakken) Eventueel door een spuiterij.
  • Assembleren.  Eindelijk hebben we deze avond de shields op de PSU cover afgerond. Het heeft heel wat tijd gekost maar we zijn er! Nu alleen nog wat schuren en polijsten voor de finishing touch. We zijn in ieder geval helemaal tevreden met het resultaat zo ver...

  Verder ook het idee hoe we de waterkoeling unit willen gaan bevestigen.

  En met de waterkoeling.


  Straks spuiten we de case mat zwart, dus dan wordt het plaatje heel anders...

  En de volgende update op een avond met een dikke tegenslag. Het frame was 1 cm te kort om het moederbord goed te laten passen onder de radiator van de Corsair unit.
  Dus het frame losgemaakt en weer 1cm er tussen gezet... Meer ruimte hebben we ook niet meer, anders past de case niet meer in de ABS flightcase.

  Verder hebben we het topframe gemaakt boven de radiator van de Corsair unit. Ook hebben we nog de dwarse topbar gemaakt (onderdeel van het topframe) waarin de blauwe CFFL komt die over het moederbord zal schijnen.

  Foto's zeggen meer dan woorden...


  1 cm toevoegen aan de lengte van de case...


  Topbar geplaatst op het frame.


  Radiator frame bijna klaar.


  Slordige overzichts foto van het werk gedaan deze avond...  Na wederom en avondje modden en denken hebben we het volgende bereikt.

  De raisers voor het moederbord gemaakt. De topbar afgemaakt waarin ook een CFFL komt, die over het moederbord gaat schijnen.


  Daarna zijn we gaan experimenteren met het licht. Dit was een eerste test en we gaan het doorschijnen van het licht nog verbeteren, op het moment dat we ze definitief vast gaan zetten. Maar we zijn tevreden met het eerste resultaat. Vanaf hier moeten we verder werken.
  Verder hebben we het idee om wellicht ook een shielded cover te gaan maken voor de graka inclusief CCFL. Echter we zijn er nog niet helemaal over uit, of dit de kast ten goede komt.

  Hieronder de eerste impressie met het licht door de PSU cover en het licht in de topbar wat over het moederbord moet gaan schijnen.
  Hierbij nog even een update van onze 2e sponsor, waar ik gisteren een bezoekje hebben mogen brengen.  Puur via toeval kwam ik via een collega in contact met NDF Special Light Products in Roosendaal. Het enige bedrijf in Europa die bepaalde CCFL lampen kan maken. Voorheen was dit een onderdeel van Philips, maar ze zijn inmiddels zelfstandig doorgegaan. Ze leveren bijvoorbeeld ook alle 90% van de CCFL's die gebruikt worden in 'airstraffic' schermen wereldwijd.

  Ze willen voor onze custom CCFL lampen gaan maken, waar bochten in kunnen zitten. Dit is voor ons ideaal zodat we de perfect passende lampen kunnen bestellen die in onze PSU cover gaan. Daarnaast hebben we dezelfde CCFL lampen ook nog nodig voor de nog te maken grafische kaart shielded cover. In de basis zal die hetzelfde eruit gaan zien als de PSU cover.

  Het mooie is dat we CCFL's gaan krijgen die slechts 2.4mm dik zijn aan de buitenzijde! _/-o_

  Hieronder nog wat details over dit bedrijf en specifiek de afmetingen en mogelijkheden van hun CCFL's. Al met al zijn we er ontzettend blij mee, dat ze ons willen steunen in dit project!


  Shapes
  As far as shapes are concerned, the possibilities are almost unlimited. NDF Special Light Products B.V.
  has the possibility to bend the lamp in almost every requested shape without any loss of quality because of her unique production process. The customer indicates her wishes and NDF Special Light Products B.V.
  considers how close she can approach the customer’s requirements. Besides designing in the 2-dimensional field, we also have the possibility to produce lamps in the 3-dimensional field.

  Lengths
  Every variety of length between 60mm and 1200mm is possible.

  Diameters******
  NDF Special Light Products B.V. has a wide range of lamp-diameters. The outer diameters may vary from 2.4 to 6.2mm. In addition to this, NDF Special Light Products B.V. also has the possibility to adjust the inner diameter in order to achieve the correct level of brightness. For each application we calculate the perfect proportions.
  En we hebben ook een 3e sponsor nu.  Rotako is een bedrijf gevestigd in Zevenbergen what diverse activiteiten doet in het metaal. In de basis hebben ze 4 business lines:

  Engineering: Van idee, naar oplossing middels innovatie.
  Productie: Voor o.a. watersnij- & verspaningstechniek, plaat- & constructiewerk.
  Montage: Vervaardigde oplossingen bij u geïnstalleerd.
  Onderhoud: Voor professioneel onderhoud op regie- of projectbasis.

  We bedanken met name Hans Rongen voor het maken van het Exo-S logo mbv de watersnijmachine!

  En wederom na een lange avond werken aan de Exo-Skeleton. We hebben het IO-bracket en de bracket voor de PCI-kaart gemaakt.

  Daarnaast zijn we ook begonnen aan de cover voor de graka, wederom met de shields.

  Wat solderen aan de IO bracket. Jawel!, gemaakt van echt IKEA kasten staal! En nee, we gaan niet onze 3e sponsor aankondigen :P.  Een beetje out of focus, maar dat mag de pret niet drukken...


  Bekijken hoe de positie van de grafische kaart is. Nee, dit is niet de uiteindelijke graka, maar deze gebruiken we om een en ander op te meten. Voor diegene die het willen weten.. het is de 8800GTX.


  Het begin van de PCI-bracket


  Even het moederbord in lichterlaaie zetten.. >


  De m4 moer in het pci-bracket solderen. Op deze manier kunnen we de graka vastzetten met de tumb screws.
  De bracket was iets te diep, dus de zijkant openslijpen en met een plaatje weer dichtzetten...


  Hierbij wat eindplaatjes van het werk van vandaag. Het kostte wederom een berg werk om die brackets vanuit het niets te maken, maar we zijn tevreden met het eind resultaat.  En een eerste blik op de cover voor de grafische kaart. We zijn nog niet 100% zeker of dit de weg is die we moeten in slaan, maar we gaan hem aanstaande woensdag sowieso maken, om te bekijken hoe het binnen het ontwerp valt.  Bedankt weer voor het volgen van dit topic! We waarderen het!

  Even verbeterd; Updates komen in de eerstvolgende posts!
  Laatst gewijzigd door Robin; 29-02-12 om 19:18.

 2. #2
  The Logical Thinker Romaantje's Avatar
  Ingeschreven
  Wed Oct 2011
  Berichten
  2.049
  Thanks
  65
  Thanked 190 Times in 186 Posts
  Haha, deze ken ik nog. Zie er nog steeds vet uit!
  AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

 3. #3
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Hierbij weer wat updates van de case. Om te beginnen zou onderstaande foto eigenlijk de foto moeten zijn waar we deze build-log mee zouden moeten zijn begonnen. Hiermee is het allemaal begonnen een oud roestig stuk staalplaat van 2mm dik. Dit is uiteindelijk o.a. gebruikt voor de shielded PSU cover...


  Daarnaast hebben we ook de bracket gesoldeerd voor de front usb aansluitingen.


  De gaten voor de bulgin switches zijn geboord. De bulgin switches passen perfect bij onze case, met name als je in je achterhoofd houdt dat de case mat zwart wordt gepoedercoat.


  Een foto van de bovenkant van de ExoSkeleton. Let op, de hardware die er op de foto in zit wordt alleen gebruikt om te meten en het opdoen van globale ideeen.


  En een foto van beneden naar boven van de ExoSkeleton


  We komen langzamerhand richting het afwerken van de case. Maar er is nog steeds veel te doen, met name het schuren zal nog flink wat tijd gaan kosten!

  Wederom bedankt voor de interesse en tot de volgende update!

 4. #4
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Ondertussen zijn we vanavond gewoon weer doorgegaan.

  We hadden een avond met tegenslag, de pci-bracket paste niet en na een avondje kloten is het nog niet goed. Woensdag nog maar eens verder kijken.

  Ondertussen ook begonnen aan de shielded cover voor de Corsair watercooler. Het idee is om ook hier wat blauw licht onder te krijgen, zodat het mooi aansluit met de PSU case. De shielded graka, zijn we vanaf gestapt, dat werd een overkill en vonden we niet mooi.

  We begonnen met een boor, waar we een stuk vanaf zaagden.

  Daarna hebben we er een kier in geslepen, zodat de tubes van de waterkoeling erin passen.  Het maken van de shielded top.

  En het voorlopige eind-resultaat. Het moet nog wat meer detail krijgen, zoals de ruimte tussen de shields die niet helemaal gelijk zijn. Maar de tijd was simpelweg op.


 5. #5
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Hierbij de update van vanavond. We hebben het gat gemaakt in de psu cover voor de kabels.
  Verder is de shielded cover voor de Corsair cooling unit ook klaar voor RVS straler.
 6. #6
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Een kleine update, zonder foto's helaas. Er viel niet veel te fotograveren namenlijk. Wat is er tot nu toe gebeurt:
  -Allereerst is de sponsoring van Steelseries binnen. Zowel de muis als de muismat (de laatste zullen we niet gaan gebruiken). Nogmaals bedankt Steelseries!  -Gisteren hebben we in principe de case helemaal afgewerkt wat betreft solderen en slijpen. Het gat in de PSU cover voor de kabels hebben we aangepast, zodat hij mooier in lijn loopt met de lijnen op de PSU cover.
  -We hebben de PSU cover vastgezet op het onderframe.
  -We hebben de achterkant van de PSU cover wat bijgewerkt, zodat hij mooi aansluit op het frame.


  -Inmiddels hebben we Rotako in Zevenbergen bereidt gevonden om voor ons het logo te maken. We hebben het nog niet gezien.
  -Raisers maken voor de SSD. We gaan daar een 8mm pijpje voor gebruiken, zodat de SSD net iets boven de bodemplaat zweeft.
  Dat zal (hopelijk) het laatste soldeer werk gaan worden, als het af is.

  De stappen daarna zullen zijn:
  -RVS stralen van de case.
  -Poedercoaten van de case
  -Het uittekenen welke lampen we precies nodig hebben en deze laten maken bij NDF lights _/-o_
  -Binnenkant van de PSU cover wit verven zodat het licht beter kaatst.
  -Aansluiten van alle elektra en lampen, verlengen van de kabels en sleeven. Plus een 'oplossing' verzinnen om het logo in rood led verlichting te krijgen. We hebben daar al ideeën over, dus dat komt wel goed.
  -Het monteren van de hardware.
  -Het modden van de muis, zodat deze ook matzwart wordt met blauwe verlichting.
  -Maken van voetjes voor onder de case
  -Het afmaken van de American Audio Case (glijders moeten gemonteerd worden en wellicht nog iets met teflon).

  Volgens mij is dat het zo ongeveer wel. Waarschijnlijk links en rechts nog wel wat vergeten, maar globaal moet dit de lijst zijn... Het einde komt langzaam in zicht, maar er is nog HEEL veel te doen.

 7. #7
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Na wat stilte, zijn we weer terug. We hadden het de afgelopen weken vrij druk met ons eigen gezinnetjes (ja, dat doen we nog naast ), maar we zijn nog steeds druk bezig om deze unieke casemod goed af te werken.

  We zijn gestart met het afronden van alle werkzaamheden, zodat de case naar de RVS straler kan gaan, maar voordat we dat kunnen doen, moeten we eerst het logo bevestigen op onze case.

  We hebben Rotako bereidt gevonden ons te helpen om het logo mbv een watersnijder uit te snijden en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Het logo zal aan de voorzijde aan de bovenkant worden bevestigd.

  Rotako en in speciaal Hans Rongen, BEDANKT voor het uitstekende werk mbt het logo en de sponsoring ervan!


  Het idee is om rood licht ander het logo te krijgen, zodat het mooi contrasteerd met het blauw van de overige verlichting.  Begin volgende week zullen we het logo monteren and moeten we de raisers nog maken voor de SSD. Daarna zijn we klaar voor de volgende fase!
  We zijn van plan om de casemod over een dikke maand af te hebben, hopelijk zijn de externe partijen niet allemaal dicht vanwege de vakantie, anders wordt het nog een extra uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.

 8. #8
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  We hebben de raisers voor de SSD gemaakt. Deze worden uiteraart matzwart gepoedercoat.  Daarnaast zijn we begonnen om het logo van de Exo-S te bevestigen op de case.

  We hebben het profiel in twee 'kamers' gedeeld, zodat we straks aan de voorkant rood led-licht kunnen bevestigen en aan de achterkant blauwe CCFL licht. Het blauwe licht zal over de het moederbord schijnen, zonder dat het rode licht verstoord wat het logo moet verlichten.


  Geplaatst tussen het frame.  Het Exo-S logo is echt fantastisch gemaakt. We hebben inbussen gebruikt voor de bevestiging van het logo, zodat we eventueel led lampjes kunnen vervangen, mochten ze ooit kapot gaan.  En de eerste proef met wat lichtjes. Op dit moment zie je nog de led verlichting reflecteren op het ijzer. Als het straks zwart is, zal het een meer diffuus licht geven, zodat de afzonderlijke lichtjes niet zo opvallen. De reden dat we geen CCFL gebruiken voor het logo, is omdat CCFL nooit echt mooi rood licht oplevert, maar meer een combi van oranje en roze.  We waren nog niet helemaal tevreden over het bovenste gedeelte van het frame, daarom hebben we er nog frame-stuk aan toegevoegd. Aan de rechterkant zal dit ook nog gedaan worden natuurlijk.
  Al met al geeft dit een meer gebalanceerd plaatje en een mooiere belijning van de case.


 9. #9
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  En inmiddels is de Exo-S gestraald bij mijn bedrijf!
  Resultaat is opeens een heel andere Exo-S dan waaraan we de afgelopen maanden hebben gewerkt.
  Morgen gaan de Exo-S naar de poedercoater, volgende week hebben we hem dan als het goed is weer terug!

  Hierbij de pics.


 10. #10
  Robin's Avatar
  Ingeschreven
  Tue Jan 2011
  Berichten
  143
  Thanks
  11
  Thanked 6 Times in 5 Posts
  Vrijdagavond is de kast opgehaald van de poedercoater door SqUeD. Vrijdagavond vol verwachting de 'wrap' eraf gehaald en toen....... AARGHHHHH zeer slecht resultaat. Allereerst is het slecht gepoedercoat. Er zaten op meerdere plekjes stofjes onder, waardoor de kast 'overdreven gezegd' een sinasappelhuidje had. Daarnaast zat er ook nog een druppel op. Maar dat was nog niet alles. Op een aantal lassen zaten allemaal putjes. Waarschijnlijk is dat door het stralen gebeurd, dat de zilversoldeer wat zachter is dan het metaal zelf.

  Oftewel, het was niet helemaal zoals gewenst. Natuurlijk van een afstandje van een halve meter is het zeer netjes. Dan zie je er niets van en het lijkt opeens een TOTAAL andere kast. Het metal-look idee en dat verschil is gigantisch. Ik verwacht dat veel mensen dit jammer gaan vinden..

  Maar goed, vanochtend de kast terug gebracht naar de coater en ze waren het met me eens. De stofjes onder de coating laag had niet mogen gebeuren en dus gaan ze dat aanpakken (= het belangrijkste). Voor de putjes in sommige lasnaden zouden ze ook nog gaan kijken of ze ons daarmee konden helpen. Er kwam toevallig een of andere expert langs deze week en die zou ze de kast laten beoordelen om te kijken of er oplossingen zijn.

  Al met al was het een redelijke des-illusie... Maar geloof ons, het komt goed! Eerder stoppen we niet namelijk!

  Hierbij de foto's. Het witte wat je ziet is stof, de problemen zijn op de foto's niet echt te zien.


Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •