Bouweenpc Forum - Powered by vBulletin

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12

Onderwerp: PC JurrePs3

  1. #1
    Spammer
    Ingeschreven
    Sat Feb 2012
    Berichten
    104
    Thanks
    18
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Cool PC JurrePs3

    Hallo allemaal,

    Hier doe ik een verslagje over mn PC. Ik heb deze met heel veel hulp van forumlid Richard samengesteld, dus als eerste een bedankje aan hem
    Ik begin met de spullen die ik al had.
    -een MSI HD6770 (kon niet in mn oude pc)
    -een Samsung SH-222AB
    Ik zou eerst op advies van Richard een X4 960T processor kopen, maar die is uit de productie genomen.
    Dus na een tijdje lezen en alles ging ik dan toch maar voor een AMD FX-8120.
    Het totale lijstje is dit geworden:
    -ASrock 970 extreme 4 moederbord (http://www.asrock.com/mb/overview.as...970%20Extreme4)
    -G.skill Sniper 8GB 1333mhz ddr3 geheugen (http://www.gskill.com/products.php?index=338)
    -Sharkoon WPM500w voeding (<-wooow mooi spul!!!)(http://www.sharkoon.com/?q=en/conten...-supply-series)
    -Cooler Master TX3 EVO cpukoeler (http://www.coolermaster.nl/product.php?product_id=6739)
    -HD6770 (http://www.msi.com/product/vga/R6770-MD1GD5.html)
    -Samsung SH-222AB (http://azerty.nl/8-862-405098/samsun...hijfstati.html)
    -Aerocool strike-x one advance kast (http://www.aerocool.com.tw/index.php...-x-one-advance)
    -AMD FX-8120 processor(http://azerty.nl/0-3125-450099/amd-b...t-am3-box.html)
    -HDD had ik ook al
    Het totaal plaatje : (staat alleen de videokaart niet op)

    Maargoed, toen alles binnenwas kon het bouwen beginnen Ik had best veel foto's maar ik kan een paar niet terugvinden dus het is niet superveel :S
    Ik begon met het installeren van de processor op het moederbord
    Before :
    After :
    Echt een grote stap

    Daarna heb ik de koeler erop gezet, en hem met afstandsbusjes in de kast gezet. (op de foto de usb3.0 kabel ook vast aangesloten en dvd-brander geplaatst)


    Toen was het tijd voor de voeding, echt een mooi ding qua uiterlijk , qua verpakking, qua alles. Het is een moudulaire voeding dus er zat een ook nog een tasje bij met losse kabels.


    Daarna heb ik de grafische kaart erin gezet en op de voeding aangesloten en het frontpanel aangesloten.

    Toen was alles al klaar dus dit is vanaf nu mijn favoriete plekje :


    Vervolgens heb ik hem nog iets overclocked door de multiplier en cpu frequenty wat omhoog te zetten
    Standaard was ie 3.1Ghz nu:
    en ik denk nog hoger te komen maar dit is voor zover goed genoeg
    ;p

    Natuurlijk komt er ook nog een filmpje, maar mn camera is leeg.

    Jurian

  2. #2
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts
    Zozo, een overclock van 1.1GHz, niet verkeerd hoor!
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

  3. #3
    Moderator
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.080
    Thanks
    228
    Thanked 117 Times in 113 Posts
    Ziek!
    Love

  4. #4
    Spammer
    Ingeschreven
    Sat Feb 2012
    Berichten
    104
    Thanks
    18
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mooi hij speelt skyrim op Ultra.
    Ja de eerste keer dat ik overclock dus best netjes vond ik maar hij blijft heel koel dus misschien als de rest van mn systeem het trekt kom ik wel hoger

    Jurian

  5. #5
    Moderator Daniël's Avatar
    Ingeschreven
    Mon Feb 2012
    Berichten
    1.391
    Thanks
    33
    Thanked 318 Times in 290 Posts
    Mooi dat het allemaal gelukt is. Jammer alleen van die niet meer verkrijgbare 960T, dat was wat ongelukkig.

    Als ik naar je plaatje kijk vind ik de kant dat je TX3 nu op blaast wat apart. Ik heb gewoon dat de lucht die vanuit de voorste fan wordt geblazen weer door de TX3 wordt opgezogen en doorgeblazen en de fan achterin de kast deze vervolgens weer opzuigt en doorblaast. Lijkt mij een betere airflow, maar ben verder geen expert moet ik toegeven.


  6. #6
    Spammer
    Ingeschreven
    Sat Feb 2012
    Berichten
    104
    Thanks
    18
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hallo, dat lijkt mij ook maar dat kan niet ;s
    Hij kan omhoog of omlaag en hij zit nu naar boven.!
    aan de bovenkant van de kast zit een rooster dus zuigt ie nu via dat rooster de lucht op.
    anders moet ie het uit het midden van de kast halen voor ook de videokaart enzo zit, dus daar lijkt het mij warmer.

    Jurian

  7. #7
    The Logical Thinker Romaantje's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.049
    Thanks
    65
    Thanked 190 Times in 186 Posts
    Dat kan wel, ik heb ook een CM Hyper TX3 (voorganger). Je moet zorgen dat die twee staafjes door tussen de heatpipes gaan. Daar zitten ook gleufjes.
    Bij mijn blaast het nu naar de achterkant waar de volgende casefan het naar buiten blaast.
    AMD Phenom II x3 B55 4105MHz | HTC Desire (Bravo) - Paranoid Android V3.56, Android 4.2.2

  8. #8
    Moderator Richard's Avatar
    Ingeschreven
    Wed Oct 2011
    Berichten
    2.490
    Thanks
    125
    Thanked 270 Times in 245 Posts
    Super! Ziet er zeer goed uit. En gewoon 1.1 ghz overclocked!

    Daniel heeft wel gelijk. Je vergeet 1 ding: warme lucht stijgt op. Je airflow zou zo moeten zijn als op de plaatjes, al zou ik zelf ook bij 3 de fan in de case laten blazen (mits daar een stoffilter zit).
    Bij de oude TX3 was het wel mogelijk om 'm een kwartslag met de klok mee te draaien; dat is namelijk het beste (en heb je gelijk een fan achter zitten).
    Als je het zo laat zitten krijg je uiteindelijk een warmteophoping onder je CPU koeler heel veel op max gaat draaien naar verloop van tijd. Als je 'm andersom zou plaatsen krijg je inderdaad meer warmte van de GPU (al word die ook door de outtakefan van 5 verwijderd) maar kan je CPU koeler wel goed koelen. De warme lucht word dan sneller uit het systeem gehaald.

    Maar dat is mijn theorie, ik zou zeggen: probeer het eens en vergelijk temperaturen!
    Vaio Pro 13/Core i5/256GB PCI-e SSD | Phenom II X6/HD7950/Crucial M4 | Nexus 5
    Voor bedankjes hebben we een knop

  9. #9
    Spammer
    Ingeschreven
    Sat Feb 2012
    Berichten
    104
    Thanks
    18
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Richard Bekijk Berichten
    ik zou zeggen: probeer het eens en vergelijk temperaturen!
    Ga ik doen~!

    Jurian

  10. #10
    Spammer
    Ingeschreven
    Sat Feb 2012
    Berichten
    104
    Thanks
    18
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Oke, als ik hem omdraai word de processor 1,5graden warmer, maar is ie wel een stuk stiller.(Niet dat ie luidruchtig was maarja) dus laat hem nu omgedraaid stiller = beter.

    VERDER EEN TIP VOOR ALLE FX-8120 EN WAARSCHIJNLIJK OOK FX-8150 BEZITTERS:
    Er staat bij handleidingen en tips hoe je windows met al je cores kunt laten opstarten en zo snelheid kunt winnen, maar windows vind het niet leuk om op te moeten starten met 8 cores, zelfs zo erg niet leuk dat je windows opnieuw kunt gaan instaleren omdat je pc bij het booten van windows steeds crashed....

    En nee dat had niks met mn overclock te maken (dacht het eerst wel), heb hem teruggezet naar 3.1Ghz en het werkte nogsteeds niet.

    Maargoed nu heb ik win 7 ultimate (:
    Iemand nog een gratis benchmark die ik kan draaien om te kijken wat die van mn pc vind? .

    Jurian

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. [NEW][600] GamePC voor vriend van JurrePs3
    Door JurrePs3 in forum Nieuw Systeem
    Reacties: 12
    Laatste bericht: 01-07-13, 15:41

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •