Eerste zitting Ziggo & XS4ALL tegen BREIN op 17 april

Tomas 12 maart 2012 6 Bron: XS4ALL
De eerste zitting van het hoger beroep van Ziggo en XS4ALL wordt gehouden op 17 april 2012. Dat schrijft XS4ALL op zijn blog. Ziggo en XS4ALL vorderen dat de aan BREIN toegewezen vorderingen alsnog worden afgewezen. Tot er een uitspraak is, vermoedelijk pas in 2013, moeten de internetproviders The Pirate Bay blijven blokkeren.

In de tussentijd is er een kort geding op 19 april. Stichting BREIN dagvaardde KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile om The Pirate Bay ook te moeten blokkeren. Een aantal providers hebben al aangegeven de rechtbank te gaan wraken, omdat de voorzitter van de rechtbank in de bodemprocedure tussen BREIN en XS4ALL en Ziggo nu als president optreedt. Op 6 juni moeten UPC, KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet, Delta en Caiway voor de rechtbank verschijnen voor een bodemprocedure met dezelfde vorderingen.

Vooralsnog is de blokkade weinig effectief. Gebruikers stappen over op andere torrentsites of zelfs andere manieren om te downloaden, of gaan via mirrors als ThePirateBay2.nl naar de populaire torrentzoekmachine.

6 reacties op “Eerste zitting Ziggo & XS4ALL tegen BREIN op 17 april”

 1. LUUD18 zegt:

  Eindelijk!
  Weg met BREIN!

 2. Smeagol zegt:

  Brein zal dit nooit kunnen stoppen. er zullen sowieso weer andere manier ontstaan om media te downloaden. dus ik zou zeggen: Brein stop er gwn mee!! heeft geen zin..

 3. Snowmiss zegt:

  Mirrors moesten dan toch ook geblokt worden?

 4. LUUD18 zegt:

  BREIN Wint toch nooit. Ze kunnen nooit voor zijn op hackers

Geef een reactie