Intel breekt records met jaarresultaten 2011

Tomas 20 januari 2012 0 Bron: Intel (persbericht)
Intel heeft zijn resultaten voor het jaar 2011 bekendgemaakt. De omzet, het bedrijfsresultaat, de nettowinst en de winst per aandeel – het waren allemaal records. De omzet bedroeg 54 miljard dollar, een stijging van meer dan tien miljard dollar. Het bedrijfsresultaat ging 12% omhoog, de nettowinst 13% en de winst per aandeel 19%.

De ‘PC Client Group’ was verantwoordelijk voor verreweg het grootste deel van de omzet, ruim 35 miljard dollar. De datacenterdivisie haalde iets meer dan 10 miljard op, terwijl Intels Atom-team met 1,2 miljard dollar 25% minder omzette dan in 2010. McAfee en Mobile Communications, niet meegeteld in de cijfers van 2010, behaalden samen een omzet van 3,6 miljard dollar.

“2011 was een uitzonderlijk jaar voor Intel”, zei Paul Otellini, CEO van Intel. ”Met een uitstekende uitvoering van de ondernemingsdoelen, groeit de omzet met meer dan 10 miljard dollar en worden alle jaarlijkse omzet- en winstrecords verbroken. We hebben nog veel in de pipeline zitten voor 2012, waar we enthousiast over zijn. Voorbeelden zijn de groeimogelijkheden van Ultrabooks, de datacenterdivisie, de afdeling veiligheid en de introductie van smartphones en tablets gedreven door Intel-processors. “

Voor het eerste kwartaal verwacht Intel een omzet van ongeveer 13 miljard dollar. Voorlopig mag Intel in ieder geval tevreden zijn met z’n resultaten over 2011.

Geef een reactie