Piratenpartij daagt Stichting Brein voor rechtbank

Tomas 16 april 2012 4 Bron: Piratenpartij
De Piratenpartij daagt Stichting Brein voor de rechtbank. Op 3 april had de Piratenpartij nog geen boodschap aan de sommatie van Stichting Brein, maar toen de rechtbank de auteursrechtenlobbyclub in het gelijk stelde zonder wederhoor bij de Piratenpartij, ondanks herhaaldelijk verzoek, moest de proxy van The Pirate Bay, die werd gehost door de partij, toch offline.

De dwangsom voor het online laten van de TPB-proxy bedroeg 10.000 euro per dag met een maximum van 1 miljoen euro. Gisteren wilde Stichting Brein ook nog dat de Piratenpartij in haar algemene proxy domeinnamen en IP-adressen van TPB zou blokkeren. Dat deed de partij niet. Nu zijn er op de pagina tpb.piratenpartij.nl tips voor het omzeilen van de The Pirate Bay-blokkade, alternatieve proxy’s en generieke proxy’s te vinden.

De Piratenpartij Nederland is vandaag een procedure gestart om de uitvoering van het ex parte-bevel (gerechtelijk bevel zonder wederhoor) te stoppen. Daarnaast maakt de partij bezwaar tegen het feit dat de rechtbank het verzoek om de partij te horen naast zich neer heeft gelegd. De voorzitter van de Piratenpartij, Dirk Poot, schrijft: “De partij ziet deze gang van zaken als een evidente misslag en een onaanvaardbare aanslag op de democratische rechtsstaat. (…) De Piratenpartij heeft er alle vertrouwen in in haar juridische gelijk en democratische recht te staan.”

Wanneer de zitting van de rechtbank zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

4 reacties op “Piratenpartij daagt Stichting Brein voor rechtbank”

 1. Thomm zegt:

  Op die link naar de piratenpartij na een tig manieren om de blokkade te omzeilen:

  “Er zijn nog tig duizend andere manieren, maar die zullen we maar even voor ons houden om de heren van BREIN niet al te overwerkt te laten geraken in hun kruistocht tegen het internet. ”

  :D

 2. maussie95 zegt:

  Netjes, PiratenPartij! Keep up the good work!

 3. LUUD18 zegt:

  Piraterij blijft voor altijd bestaan. Daar kan BREIN niks tegen doen

 4. AFK.MPEG zegt:

  t is maar goed dat deze organisaties in opstand komen tegen lobbygroepen zoals Brein.

Geef een reactie