PC-exclusive Fortnite is eerste UE4-game

Meer info over nieuwe game van Epic

Richard 13 juli 2012 0 Bron: Kotaku
In april konden we jullie al vertellen dat ontwikkelaar Epic Games bezig was met een PC-exclusive. Dit blijkt de game Fortnite te zijn, die al in december werd aangekondigd. Vandaag zien we meer informatie en een trailer. Ook maakte Epic bekend dat de game op Unreal Engine 4 draait, waarmee het de eerste UE4-game is.

Producer Tanya Jessen omschreef de game als een ‘co-op sandbox survival-game’, terwijl director Cliff Bleszinski de grafische stijl omschreef als ‘een mix tussen Tim Burton en Dreamworks-films’, vandaag op de Comic-Con in San Diego. De game is in ieder geval totaal anders dan games als Gears of War.

Als speler heb je een basis die ‘s nachts aangevallen wordt door monsters. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat er niks mis gaat door middel van bijvoorbeeld een kruisboog waarmee je de monsters neerschiet. Overdag moet je op zoek gaan naar materiaal om nieuwe wapens te maken of je huidige wapens op te waarderen.

De game is de eerste die gebruikmaakt van de nieuwe Unreal Engine 4, waar Epic onlangs een trailer van heeft laten zien. “Next-gen is here”, aldus Cliff. Hij meldde daarbij wel dat je voor de game geen zware PC nodig hebt, omdat UE4 de meest schaalbare engine is uit de geschiedenis van Unreal.

Fortnite staat gepland voor 2013.

Geef een reactie