Samenvatting E3 2012 – dag 2

Wat is er allemaal gebeurd?

Richard 6 juni 2012 2 Bron: E3 Expo

Na Microsoft, Electronic Arts en Ubisoft op dag 1 van de E3 2012, was het op de tweede dag de beurt aan Sony en Nintendo. Bij deze twee vinden we natuurlijk weinig PC-nieuws, maar we praten jullie toch even bij.

Sony
Het bedrijf achter de Playstation trapte direct af met een compleet nieuwe game. Beyond: Two Souls heet het spel, en draait om paranormale gebeurtenissen. De game ziet er zeer goed uit en werd goed ontvangen door de aanwezige pers. De tweede game die Sony liet zien was PlayStation All Stars: Battle Royale. In principe is het Super Smash Bros. met Sony personages. De game kan zowel op de PS3 als op de Vita gespeeld worden. Over de Vita gesproken: de handheld krijgt een eigen Assassins Creed en een spin-off van Call of Duty.

Sony maakte bekend dat de Playstation Suite, een exclusief gameplatform voor Sony smartphones, binnenkort ook beschikbaar zal komen op de nieuwste HTC-telefoons, waaronder de One X en One S.

Ook bij Sony zagen we Far Cry 3 en Assassins Creed. Daarna zagen we Wonderbook, een augmented reality-’game’ voor kinderen. Gelukkig zagen we hierna een nieuwe God of War-game die 12 maart volgend jaar uit moet komen. De afsluiter van de conferentie was The Last of Us, een nieuwe game van de makers van de Uncharted-serie.

Nintendo
Van de laatste persconferentie had men misschien wel de hoogste verwachtingen. De nieuwe console, de Wii U, zal hier nogmaals getoond worden, maar nu met meer games. En dat begon direct goed met Pikmin 3, het langverwachte vervolg op Pikmin 2. De game komt exclusief voor de nieuwe Nintendo-console uit, net als New Super Mario Bros. U, een klassieke 2D Mario-game.
Hierna zakte het echter allemaal een beetje in. Nintendo komt verder met Wii Fit U (niet gek, Wii Fit is 43 miljoen keer verkocht) en NintendoLand, een spel vol met minigames met Nintendo-sfeertje.

Er komt een speciale versie van Batman: Arkham City uit voor de Wii U. Deze zal gebruikmaken van de nieuwe controller. Ook Assassins Creed 3, Mass Effect 3, Ninja Gaiden 3: Razors Egde, Tekken, Aliens: Colonial Marines en Darksiders II kwamen langs.
Meer bijzonder is de exclusieve titel Zombi U, van Ubisoft. Dit is een first-person zombieshooter. Zoals we ook al bij Ubisoft zagen, zal er ook een exclusieve Rayman komen voor de Wii U. Een andere exclusive is LEGO City Undercover: een LEGO free-roamingspel met GTA-achtige elementen.

Nintendo geeft later nog een speciale developersbijeenkomst en zal ook nog een speciale persconferentie houden voor de 3DS.

Dat waren de grote persconferenties van dit jaar! Er kan gediscussieerd worden over de E3 in een speciaal topic op het forum.

2 reacties op “Samenvatting E3 2012 – dag 2”

  1. Jorik zegt:

    The Last Of Us ziet er vet uit, alleen jammer dat ik daar geen Playstation voor ga kopen. Ik wil het op de PC!

  2. Marius zegt:

    Never gonna happen of je moet over een paar jaar als de pc sterk genoeg is de ps3 emuleren.

    Last Of Us is van Naughty Dog en dat is een first party studio van Sony

Geef een reactie