ASRock introduceert Fatal1ty X79 Professional-moederbord

Tomas 23 februari 2012 1 Bron: ASRock (persbericht)
ASRock heeft een nieuwe socket 2011-moederbord gereleased. Het X79 Professional-moederbord is gebaseerd op de X79-chipset en valt onder de Fatal1ty-reeks voor gamers en overklokkers. Het bord heeft een zwart PCB en een zwart/rood-kleurschema. Aan elke kant van de socket tellen we twee DDR3-geheugensloten, die voor optimale werking alle vier gevuld moeten worden (quad-channel).

Op het bord vind je vier PCI-Express 3.0 x16-sloten, één PCI-Express 2.0 x1-slot en twee PCI-sloten. Naast AMD CrossFire (max. vier videokaarten), is de X79 Professional ook gecertificeerd voor NVIDIA 4-way SLI. Verder zijn er zes SATA-6Gbps-poorten aanwezig, twee van de X79-chipset en vier van een Marvell-chip. Verderop zien we twee USB 3.0-headers en drie USB 2.0-headers, voor cardreaders, frontpanels en andere toepassingen.

Op het I/O-paneel zijn naast de audio-aansluitingen, ook FireWire, Gigabit ethernet, vier USB 3.0-poorten, twee eSATA-connectors, één speciale Fatal1ty Mouse Port, vijf normale USB 2.0-poorten, een PS/2-uitgang en een Clear CMOS-knop te vinden.

De processor wordt van stroom voorzien via een 16+2-fasen stroomvoorziening en Japanse solid condensators. Het ASRock Fatal1ty X79 Professional-moederbord is per direct verkrijgbaar vanaf zo’n 250 euro.

Een reactie op “ASRock introduceert Fatal1ty X79 Professional-moederbord”

  1. Richard zegt:

    Hij doet me wel een beetje denken aan Asus’ ROG of Maximus… maar wel een heel mooi bordje!

Geef een reactie