ASUS Crosshair V Formula-Z op komst

Volledige Windows 8-ondersteuning en nieuwe audiochip

Tomas 12 augustus 2012 5 Bron: ASUS
ASUS heeft op zijn Republic of Gamers-blog een preview van het Crosshair V Formula-Z-moederbord gegeven. Deze opvolger van de V Formula is nog steeds gebaseerd op de 990FX-chipset van AMD, maar is op een aantal punten verbeterd en geschikt voor Windows 8.

Zo zit er een nieuwe audiochip op, die in combinatie met de rode PCB-lijnen een nog beter geluid moet produceren. De netwerkpoort heeft een gebruikersinterface, waarmee je games voorrang kunt geven op andere processen. Dat klinkt Killer NIC-achtig, dus hoe nuttig het is laten we in het midden.

Het moederbord is door Microsoft gecertificeerd voor Windows 8. Dat betekent dat je via een DirectKey-knop op je moederbord direct in het BIOS kunt komen, zonder dat je een toetsenbord nodig hebt, en kun je via Fast Boot het POST-proces grotendeels skippen. Dat hoef je dan maar één keer in te stellen, je keuze wordt onthouden. Op die manier ben je in twee seconden in Windows.

De laatste nieuwe Windows 8-feature is OEM-activatie, waardoor je Microsoft niet meer hoeft te bellen als je een systeem wilt herinstalleren. Het bord, dat verder qua uitbreidingssloten (trouwens wel PCI vervangen door PCI-Express x1) en dergelijke gelijk is aan zijn voorloper, moet ‘binnenkort’ in de winkels liggen.

5 reacties op “ASUS Crosshair V Formula-Z op komst”

 1. Joep zegt:

  “..en kun je via Fast Boot het POST-proces grotendeels skippen.” Kijk dat is interessant!

 2. B.J. zegt:

  Lekkere handige indeling van de PCI-E sleuven.. als je al crossfire / SLI wilt draaien bezet je beide x1 poorten wat zonde is want dan kun je geen aparte duurdere creative geluidskaart erin prikken. En als je de videokaart 1 slot naar beneden verplaatst is er geen plek meer om een snelle SSD te plaatsen.. ben blij met me Rampage IV bord waar 2x gtx 580 op draait + creative x-fi + OCZ revodrive x3..

  • Joep zegt:

   Hoelang duurt het voor die Revodrive om door het POST-proces te gaan tot aan het begin van het laden van windows?

  • AFK.MPEG zegt:

   Stoer hoor effe opscheppen over je Systeem wat je Allemaal hebt.

   Je kan op dit bord gewoon makkelijk Tripple crossfire of SLI draaien dus wat is in godsnaam het probleem?

 3. haasje zegt:

  Toch dan maar keertje kijken… Heb nu asus gene Z maar die is nogal klein (mijn cooler de coolemaster G14s ofzoiets) zit over de eerste slot heen en ram kan er maar net in.

Geef een reactie