ASUS HD 7970 Matrix nog dit kwartaal

Met DirectCU II-koeler, overklokfeatures en zes monitoruitgangen

Tomas 23 juni 2012 0 Bron: ASUS
Nadat ASUS ‘m liet zien op de Computex, maakte het via zijn blog meer bekend over de Republic of Gamers HD 7970 Matrix. De videokaart zal nog dit (derde) kwartaal wereldwijd beschikbaar komen.

De kaart is gebaseerd op de Tahiti XT-GPU en maakt gebruik van een DirectCU II-koeler met vier heatpipes en twee 80 mm-fans. Onder de motorkap vinden we een 20-fasen stroomvoorziening, flink meer dan de twaalf op de HD 7970 DirectCU II. ASUS wil de kloks nog niet vrijgeven, zo schrijft het in een blogpost.

Uiteraard zitten er een hoop overklokfeatures op de kaart, waaronder VGA Hotwire. Je kunt de kabel aansluiten op RoG-mobo’s, zoals de Maximus V Extreme, waarna je toegang hebt tot alle voltages. In tegenstelling tot bij de DirectCU II-versies, hoef je niet te solderen, maar zijn er fysieke headers aanwezig. Aan de achterkant vind je vier knoppen, waarmee je het voltage kunt aanpassen, de overklok ongedaan kunt maken en de fans op 100% kunt laten draaien. De LED op de bovenkant kleurt mee als de belasting hoger wordt.

Bijzonder zijn ook de monitoraansluitingen. Je vindt vier DisplayPorts en twee DVI-poorten terug. Daarmee kun je zes monitoren aansturen in Eyefinity zonder dat je daarvoor extra apparatuur nodig hebt. De stroom wordt aangevoerd via twee achtpins PEG-stroomconnectors. Mogelijk wordt de HD 7970 Matrix uiteindelijk uitgebracht als overgeklokte GHz Edition.

Geef een reactie