ASUS introduceert de Chromebox

Kristof 4 februari 2014 0 Bron: ASUS
In samenwerking met ASUS richtte Google zijn pijlen op de budgetdesktops. In dit segment is Microsoft nog steeds marktleider, al hoopt Google hier marktaandeel weg te kapen met de Chromebox. Deze Chromebox lijkt op de kleine NUC van Intel. Daarnaast starten de prijzen vanaf 179 dollar, wat het toestel zeer aantrekkelijk maakt.

Kopers van de Chrombox hebben de keuze tussen drie processors: de Intel Celeron 2955U, Intel Core i3-4010U of de Intel Core i7-4600U. Telkens hebben ze een TDP van 15W. De systemen met de Celeron en de i3 hebben geen ventilators. Of de i7 over een ventilator beschikt, is niet duidelijk. Daarnaast bevat het systeem 2 of 4 GB ram, een SSD-schijf van 16 GB (met 100GB gratis online opslag gedurende 2 jaar). WiFi, Ethernet en Bluetooth zijn natuurlijk ook van de partij, naast vier USB-poorten, een HDMI-poort, SD-kaartlezer en een DisplayPort. Het besturingssysteem dat ASUS en Google op de Chromebox installeren en is Google Chrome OS, maar dit mag geen verrassing zijn.

Met afmetingen van 12 cm x 12 cm x 4,1 cm is de chromebox uiterst klein. Daarnaast verbruikt het systeem slechts 65W. We kunnen dus vaststellen dat de Chromebox iets groter is dan de NUC van Intel, maar dat het verschil zeer klein is. De combinatie van aantrekkelijke specificaties, lage prijs en beperkte grootte zal verschillende computergebruikers zeker aanspreken.

ASUS Chromebox frontangleS_575px

Geef een reactie