ASUS komt met Kinect-kloon

Richard 1 mei 2012 0 Bron: ASUS (persbericht)
Kinect is een accessoire voor de Xbox 360. In principe is het een webcam met een dieptesensor. Microsoft bracht het op de markt om een antwoord te hebben op de WiiMote van Nintendo (en later ook op Sony met de Move). Het is een succes voor Microsoft, want er zijn er al meer dan 10 miljoen verkocht. Dat kunnen wij ook, moet ASUS hebben gedacht. De was al beschikbaar voor developers maar moet nu op de consumentenmarkt komen.

De opgevoerde webcam beschikt over een 640×480-resolutie, twee microfoons en een dieptesensor. Hiermee lijkt de Xtion Motion behoorlijk veel op de Kinect. Ook het design toont gelijkenissen.

Verschil is dat de Xtion Motion speciaal voor de PC is. Hoewel Kinect ook voor Windows beschikbaar is, worden daar geen applicaties bij geleverd (enkel een developers kit). Deze bewegingssensor wordt echter geleverd met verschillende applicaties, zoals een webbrowser waarmee eenvoudig naar Facebook en YouTube gebrowsd kan worden. Met een virtueel toetsenbord is tekst op het scherm toveren wat eenvoudiger. Enkele games, zoals Need for Speed, Fruit Ninja en Angry Birds, worden ondersteund.

De sensor word geleverd met drie gratis games: Beatbooster, DanceWall en MayaFit, maar het is natuurlijk mogelijk om zelf te ontwikkelen voor de sensor. Een prijs of releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Geef een reactie