CPU-Z-ontwikkelaar bevestigt authenticiteit 7GHz-overklok Intel Core i7 3770K Ivy Bridge-processor

Tomas 25 februari 2012 0 Bron: CPU-Z & BSON
Een onbekend persoon heeft een CPU-Z-validatie uitgevoerd met een Intel Core i7 3770K op meer dan 7GHz! Dat ontdekte Bright Side of News. Ondanks de zorgvuldig weggeblurde ID-nummers, staat het ID nog gewoon bovenin het CPU-Z-venster. Daarmee werd de URL opsporen een eitje, maar in verband met de lopende NDA’s staat op de link de boodschap ‘This ID is valid, but not published’. De ontwikkelaar van CPU-Z heeft de validatie zelf offline gehaald.

De processor was overgeklokt naar een monsterklokfrequentie van 7.063,1MHz. Dat gebeurde bij een base clock van 112,11MHz en de CPU-multiplier 64. Het voltage was maar liefst 1,896 volt, wat gezien de klokfrequentie eigenlijk nog wel meeviel. Voor een 24/7-configuratie is zo’n hoog voltage natuurlijk nevernooit aan te raden. Dankzij moederbordenfabrikant Biostar weten we de dat north- en southbridges ID0150 en ID1E44, zoals getoond in de onderstaande screenshot, staan voor de Z77-chipset. Bovendien waren alle vier de cores mét HyperThreading actief.

Uit de validatie kunnen we afleiden dat er 4GB DDR3-geheugen van een onbekende fabrikant en twee niet nader genoemde Radeon HD 7900-videokaarten werden gebruikt. Als het 22nm-productieprocedé deze klokfrequenties met relatief ‘lage’ voltages mogelijk maakt, zijn we over het overklokpotentieel alvast erg enthousiast!

De lancering van de Ivy Bridge-processors vindt plaats op 8 april 2012. De reviews komen al op 2 april online.

Geef een reactie