Dell XPS 12-convertible en Latitude 10-tablet eind 2012

Met Windows 8 en nieuwe Intel-processors

Tomas 26 mei 2012 0 Bron: Neowin
Via Neowin zijn er twee nieuwe Dell-producten met Windows 8 uitgelekt. Het gaat om de Latitude 10-tablet en de XPS 12-notebook. De 10″-tablet heeft een schermresolutie van 1.366 bij 768 pixels met een capaciteit touchscreen, dat geschikt is voor multi-touchbediening.

De tablet is 10,5 mm dik en weegt 710 gram. Het kloppend hart ervan is een Intel Clover Trail-dualcore uit de Atom-reeks. Die processorreeks zou rond de lancering van Windows 8 worden uitgebracht en direct moeten concurreren met high-end ARM-gebaseerde CPU’s.

In de Latitude 10 zul je verder 2GB DDR2-geheugen op 800MHz, een eMMC-SSD met een capaciteit van maximaal 128GB, en WLAN-, 3G- en Bluetooth-chips tegenkomen. De twee- of viercels accu (6-8 en 10-12 uur batterijtijd) is vervangbaar. Uiteraard zitten er speakers, headset- en microfoonconnectors en twee camera’s (2MP voor- en 8MP achterkant) op de tablet. Je krijgt er een 30W-adapter bij. Ook een dockingstation met micro-USB of een 12V-adapter voor in de auto of het vliegtuig zijn beschikbaar, waarmee we duidelijk het zakelijk karakter van de Latitude 10 kunnen onderscheiden.

De XPS 12 is een convertible, oftewel een notebook die je via het draaimechanisme dat we kennen van de Inspiron Duo kunt omtoveren in een tablet. De slide zou afkomstig zijn van Foxconn (vandaar de slechte rendering), maar zou gezien de bron waarover Neowin spreekt legitiem moeten zijn. Het scherm is 12,5 inch groot en zou over een Full HD-reso van 1.920×1.080 pixels beschikken. Afhankelijk van het meetpunt is de convertible acht to 20 mm dik. Het gewicht zou 1,4 kilogram bedragen.

De behuizing is gemaakt van koolstofvezel en aluminium, terwijl het scherm van ‘edge to edge’ uit Gorilla Glass bestaat. Ten slotte worden de Intel Smart Connect- en Rapid Start-technologieën vermeld, die we in dit artikel al uitgebreid hebben beschreven.

De Dell XPS 12-convertible en Latitude 10-tablet verwachten we rond de launch van Windows 8, waarschijnlijk in oktober dit jaar.

 

Geef een reactie