Drie nieuwe Sandy Bridge-processors van Intel

Nieuwe goedkope dualcores

Richard 25 juni 2012 0 Bron: Intel (PDF)
Misschien dacht je bij het lezen van de titel: maar Intel is toch klaar met Sandy Bridge en heeft nu Ivy Bridge? Toch komt het bedrijf met drie nieuwe processors gebaseerd op de Sandy Bridge-architectuur. 

Dat betekent dus dat de CPU’s geproduceerd zijn op een 32 nanometer-productieprocedé en ze geschikt zijn voor socket 1155. De nieuwe chips zijn voor het low-budgetsegment en vallen dan ook in de Pentium- en Celeron-reeksen. Ze hebben alle drie slechts twee cores, beschikken over een Intel HD Graphics-IGP en hebben een TDP van 65 watt.

Het betreft de volgende CPU’s:

  • De Celeron G550 is de traagste van het trio. Toch heeft de processor een kloksnelheid van 2,6GHz en beschikt ‘ie over 2MB L3-cache. De L2-cache is 512KB groot. Deze is momenteel te krijgen voor zo’n € 55.
  • De Pentium G640 is iets sneller met een kloksnelheid van 2,8GHz. Ook de L3-cache is vergroot naar 3MB. De gemiddelde prijs voor deze CPU is ongeveer € 70.
  • De Pentium G870 is de snelste processor uit deze serie en heeft een kloksnelheid van maar liefst 3,1GHz. Een ander verschil is de geheugencontroller: waar bovenstaande twee slechts een 1066MHz-DDR3-controller hebben, heeft deze een 1333MHz-geheugencontroller. Voor € 90 kun je deze processor kopen.

Geef een reactie