Fractal Design lanceert Define R4-behuizing

Prijswinnaar krijgt een opvolger

Tomas 20 juli 2012 0 Bron: Fractal Design (persbericht)
Nadat de Define R3 van Fractal Design in onze review een Best Tested-award won en er twee weken geleden windowed-sidepanels voor die kast uitkwamen, mogen we vandaag de Define R4 verwelkomen. Ondanks dat de Define-behuizingen stuk voor stuk uitblinkers waren, blijkt er elke keer nog wat te verbeteren.

Ook de R4-versie is voorzien van geluidsdempende matten, om de kast zo stil mogelijk te maken. Zelfs de ventilatoropeningen zijn bedekt met geluidsdichte plaatjes, zodat je totdat je ze gaat gebruiken van maximale stilte geniet. Je kunt er in totaal acht 3,5″-harde schijven of 2,5″-SSD’s in kwijt, waarvan vijf in de bovenste roteerbare HDD-cage, die naar keuze ook geheel kan worden verwijderd. Dan passen videokaarten tot 43 cm in de behuizing, met de cage is de maximale lengte 29,5 cm.

In het frontpanel zit, naast twee USB 3.0- en twee USB 2.0-poorten en de audioconnectors, een geïntegreerde fancontroller, waarmee je drie fans in drie standen kunt zetten. Standaard krijg je er twee Silent Series R2-fans bij, die een speciaal soort lagers hebben waardoor de levensduur significant zou moeten worden verlengd. Daar kun je nog één 140 mm-frontfan, twee ventilatoren aan de bovenkant (je kunt hier ook waterkoelingradiatoren plaatsen), één 14 cm-bodemventilator en een sidefan aan toevoegen. Daarnaast is de kast nu iets breder, waardoor er achter het moederbord 2,6 cm ruimte is voor kabelmanagement.

Aan de voorkant van de case zitten twee 5,25″-openingen voor DVD-branders en andere apparaatjes. Je kunt eenzelfde aantal 2,5″-SSD’s bevestigen aan de andere kant van de moederbordtray. Je koopt de ruim 12 kg zware Fractal Design Define R4 in de kleuren Black Pearl, Titanium Grey en Arctic White voor een adviesprijs van 95 euro.

Geef een reactie