GTX 670 Extreme Edition van Zotac naar 1,4GHz

Met de 'normale' luchtkoeler: vijf 8 mm-heatpipes en twee 92 mm-fans

Tomas 22 juni 2012 0 Bron: Expreview
In Europa hebben we de GeForce GTX 670 AMP! Edition van Zotac, in Azië heeft die fabrikant een Extreme Edition uitgebracht. Het PCB is gebaseerd op de GTX 680 Extreme Edition en beschikt over een 13-fasen stroomvoorziening.

Out-of-the-box is de kaart geklokt op 1.111MHz voor de GPU met een boostklok van 1.202MHz, en 1.652MHz voor het geheugen. Effectief is dat 6,6GHz. Voorbeelden van de overklokfeatures zijn FPCAP’s, condensatoren die de stroomvoorziening nog stabieler moeten maken, en de OC Plus-module, die je via USB op je mobo kunt aansluiten. Vervolgens kun je met de meegeleverde software alle gegevens tot in het diepste detail bekijken. Wat voert die ene stroomfase op dit moment uit? Geen probleem. Ten slotte gebruikt de kaart twee BIOS’en en LED’s, die de actuele temperaturen en belastingen weergeven.

Op de GTX 670 Extreme Edition zit wederom een dual-slotkoeler met vijf vernikkelde, koperen en 8 mm dikke heatpipes, een hele hoop aluminium koelvinnen en twee 92 mm-ventilatoren. In totaal is de kaart maar liefst 28,4 cm lang. Als je ‘m vastpakt, heb je ruim 1,2 kg in je hand. De stroom wordt aangevoerd via één zespins en één achtpins stroomconnector. Je kunt monitoren aansluiten via twee DVI-poorten, één HDMI-aansluiting en één DisplayPort.

Onze Chinese vrienden wisten de videokaart over te klokken tot 1.300MHz, met een boostklokfrequentie van 1.403MHz en een spanning van 1,25 volt. Het GDDR5-geheugen draaide op 7,4GHz. In 3DMark 11 werd daarmee een score van 9.247 Performance-punten neergezet. Op 1,3 volt trok de turbosnelheid het niet meer. Met betere koeling, bijvoorbeeld vloeibare stikstof, zijn hogere resultaten waarschijnlijk wel mogelijk.

Het is Zotac gelukt de eerste GTX 670 te bouwen die standaard sneller is dan een GTX 680 op de standaardsnelheden. Helaas komt de kaart niet naar Europa, maar het aantal daadwerkelijk verkochte videokaarten zou dan waarschijnlijk toch op één hand te tellen zijn.

Geef een reactie