HD 7850 Dragon Edition van ASUS

Tussen DirectCU II en TOP in

Tomas 29 juni 2012 0 Bron: PCPop
ASUS bereidt een nieuwe Radeon HD 7850 voor. De Dragon Edition moet tussen de huidige DirectCU II- en TOP-versies vallen, en maakt zelf ook gebruik van zo’n geavanceerde koeler. Een Chinese prijsvergelijker heeft de videokaart al opgenomen in zijn database.

De GPU loopt op 910MHz, terwijl het GDDR5-geheugen wordt overgeklokt naar een effectieve klokfrequentie van 5GHz. De normale HD 7850 DirectCU II draait op 870MHz en 4.840MHz, terwijl de TOP-versie kloks van respectievelijk 975MHz en 5GHz heeft.

De koeler is toch niet helemaal hetzelfde als andere DCUII-koelers. Zo bestaat het koelblok uit één geheel, in plaats van twee aparte delen met heatpipes ertussen. Daarvan zijn er in totaal drie aanwezig. Ook spotten we een backplate. Het PCB wijkt af van het referentiemodel en beschikt over een 6+3-fasen stroomvoorziening.

Net als de meeste HD 7850′s zit er op deze Dragon Edition 2GB GDDR5-geheugen. Aan de achterkant zien we twee DVI-poorten, één HDMI-aansluiting en één DisplayPort. Om voldoende prik aan te leveren, moet je twee zespins stroomconnectors aansluiten. De adviesprijs is omgerekend 287 euro.

Geef een reactie