Meer foto’s passieve Colorful iGame GTX 680

4GB geheugen en eigenzinnig PCB-ontwerp

Tomas 24 juli 2012 0 Bron: Zol.com.cn
Een maand geleden liet een Chinese site de Colorful iGame GTX 680 zien, een passief gekoelde videokaart met een GK104-GPU. Vandaag zijn er meer foto’s verschenen van de kaart, waar ook nog een speciaal verhaal achter zit.

De codenaam van het project is namelijk Silent Land, de naam van een natuurreservaat in Mexico. Dit gebied is toegevoegd aan het UNESCO-programma in 1977 in verband met zijn zeer zeldzame ecosysteem. Die woestijn is uiteraard heel stil, dus vandaar dat ze deze naam hebben gekozen voor hun passieve GTX 680.

Op de kaart zit een extreme koeler, die zich aan zowel de voor- als achterkant van het PCB bevindt. In totaal zitten er twintig koperen 6 mm-heatpipes en 280 koelvinnen in verwerkt. Colorful heeft 4GB GDDR5-geheugen op het zelfgemaakte PCB geplakt, dat een aantal afwijkingen heeft. Zo zitten de PEG-stroomconnectors (2x 8-pins) aan de achterkant van de printplaat en kun je een speciale PowerKit in een sleuf schuiven. Dan beschik je over een extra stroomvoorziening, handig bij extreem overklokken.

Aan de achterkant ben je slechts twee uitbreidingssloten kwijt voor de kaart. Het bovenste slot wordt gebruikt voor ventilatie, aan de onderkant zitten DVI-, HDMI- en DisplayPort-aansluitingen. Colorful verkoopt alleen in Azië, maar zelfs daar is de adviesprijs nog niet bekend.

Geef een reactie