MSI geeft voorproefje op Z77 Lightning-moederborden

High-end moederborden van MSI

Richard 5 augustus 2012 1 Bron: Eteknix
MSI heeft een teaser vrijgegeven van de komende high-end moederborden van het bedrijf. Het gaat om de Z77 MPower-serie, die qua stijl zeer goed passen bij eerdere Lightning-componenten: zwarte onderdelen met gele accenten.

Op de Computex dit jaar heeft MSI de borden ook al laten zien, echter is er toch wat veranderd. Eén heatsink is namelijk ingekort, zodat er een extra PWM-fanheader geplaatst kan worden. Andere specificaties, zoals het gebruik van ‘Millitary Class III’-componenten en een 16-fasen stroomvoorziening zijn gelijk gebleven. Overigens beschikken de borden over intern WiFi en Bluetooth.

In de teaser zien we dat de borden ‘OC-Certified’ zijn, wat inhoudt dat de moederborden 24 uur met een flinke overklok moeten kunnen werken, zelfs zonder airflow bij de heatsinks. Natuurlijk beschikken de borden over alle overclocking tools die nodig zijn en als laatste beschikken de plankjes over heus ‘overclocking DNA’.

De MPower-moederborden zullen waarschijnlijk binnen een niet al te lange tijd op de markt verschijnen. Enkele webshops, zoals Azerty, hebben ze al in de prijslijst gezet, echter zijn de borden nog niet op voorraad. De borden moeten iets betaalbaarder worden dan de bekende Big Bang-serie moederborden.

Een reactie op “MSI geeft voorproefje op Z77 Lightning-moederborden”

  1. Romaantje zegt:

    Het uiterlijk ziet er stijlvol uit. Eerste moederbord met DNA blijkbaar :P

Geef een reactie