Republic of Gamers-desktop van ASUS

Complete gamingdesktop voor complete gamingprijs

Richard 28 juli 2012 0 Bron: ASUS
Hoewel we het hier op Bouweenpc niet echt kunnen voorstellen, zijn er nog altijd mensen die een pre-build desktop kopen. Sinds kort bevindt componentenfabrikant ASUS zich ook in die markt. Nu komt er een systeem gericht op gamers.

De Tytan CG8580-DE001O is een systeem uit de Republic of Gamers-serie en beschikt dan ook over high-end onderdelen. De desktop is voorzien van een Intel Core i7 3770K-processor en heeft een NVIDIA GTX 680 ingebouwd voor de grafische kracht. Aan de 16 GB aan DDR3-werkgeheugen zal je voorlopig wel voldoende hebben, net als de 2 TB-harde schijf voor data. Natuurlijk mag een SSD niet ontbreken, hiervoor heeft ASUS twee 128 GB-solid state drives in RAID-0 gezet. De voeding heeft een capaciteit van 700 watt.

Een onderscheidende factor ten opzichte van andere pre-build gaming desktops is dat ASUS zijn eigen hardware gebruikt. Zo is het moederbord de P8Z77 Pro, een moederbord dat je ook gewoon in de winkel kan halen. De exclusieve behuizing is echter niet te krijgen in de winkel. Deze beschikt overigens over een turbo-knop, die het systeem overklokt tot maximaal 4,6 GHz. Het systeem beschikt overigens over waterkoeling om die overklok mogelijk te maken. Ook is er een Xonar-geluidskaart ingebouwd en kan het systeem met Blu-ray en SD-kaartjes overweg. Natuurlijk is er een USB 3.0-poort aanwezig.

Een muis en toetsenbord worden ook meegeleverd uit de ROG-serie. Dat mag trouwens ook wel voor de adviesprijs van 2600 euro. Waarschijnlijk kan je een gelijkwaardig systeem voor minder samenstellen, maar dat neemt niet weg dat je op het eerste gezicht een heel compleet gamesysteem krijgt. Voor meer info en afbeelding kan je op de site van ASUS kijken.

Geef een reactie