Samsung heeft eerste DDR4-module van 16GB

Eerste platforms voor DDR4 pas in 2014

Tomas 3 juli 2012 1 Bron: Samsung (persbericht)
Samsung heeft aangekondigd dat het de eerste 16GB-modules op basis van de DDR4-standaard heeft geproduceerd. De eerste samples zijn vandaag verstuurd naar OEM‘s. Het geheugen is registered en daardoor voornamelijk bedoeld voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld in servers.

In december 2010 kwam Samsung al met de eerste DDR4-geheugenmodule van 2GB. Nu zijn er dus ook modellen met een grotere capaciteit gebakken. Hoewel Samsung nog niet bekend heeft gemaakt op welke klokfrequentie deze samples werken, zei het wel dat het in de loop van 2013 met de eerste DDR4-modules op 3,2GHz wil komen, het dubbele van de 1.600MHz-standaard voor DDR3. Daarnaast werkt DDR4 op een lagere spanning van 1,2 volt.

De chipbakker verwacht dat de DDR4-standaard in augustus dit jaar officieel wordt vastgesteld door JEDEC, de standaardbeheerder binnen de geheugenmarkt. Volgend jaar start de massaproductie van DDR4-geheugen, net als die van geheugen op een 20 nm-’class’-productieprocedé, wat inhoudt dat het op een proces tussen de 20 en 29 nm wordt gebakken. Dan doen ook de eerste 32GB-geheugenmodules hun intrede.

Het eerste processorplatform dat DDR4 zal ondersteunen, is vermoedelijk Intels Haswell-EX, de high-endversies van de Haswell-CPU’s. Micron begint al eind dit jaar met het op grote schaal produceren van DDR4-geheugen.

Een reactie op “Samsung heeft eerste DDR4-module van 16GB”

  1. Skd zegt:

    wat moet je dr mee tenzij je een grote server runt verder wel cool als er een moederboard komt waar 4 kaartjes van 32 gig in kunnen, niet dat je het ooit gebruikt maar gewoon omdat het kan >.<

Geef een reactie