Google Chrome heeft 310 miljoen actieve gebruikers

Leuke video over browser

Richard 30 juni 2012 1 Bron: Google
Vier jaar geleden kwam de eerste versie van Chrome, de browser van internetgigant Google. Inmiddels is de browser uitgegroeid tot een van de meest gebruikte browsers van dit moment. Google heeft op zijn keynote een nieuw filmpje naar buiten gedaan over de jaren van de browser.

Hierin zien we bijvoorbeeld dat Google Chrome naar eigen zeggen 310 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is bijzonder, want ongeveer een jaar geleden had Chrome slechts 160 miljoen actieve gebruikers. In een jaar tijd is dat dus bijna verdubbeld.

Bezoekerstellergigant StatCounter zegt dat Chrome de meest gebruikte browser is, dan wel op de voet gevolgd door Internet Explorer. Ongeveer een derde van de mensen zal gebruikmaken van deze browser. Andere bedrijven zeggen echter dat slechts 20% van de mensen Chrome gebruiken. Dit verschil zit ‘m waarschijnlijk in de andere doelgroep.

Onlangs kondigde Google een speciale iOS-browser aan. Voor Android 4.0 is er al een Google Chrome-browser beschikbaar. Chrome voor je PC kun je hier vinden.

Een reactie op “Google Chrome heeft 310 miljoen actieve gebruikers”

  1. maussie95 zegt:

    Ik werk bij een computerwinkel en ik zet regelmatig Chrome op nieuwe en gebruikte computers, gewoon omdat het de snelste en de gemakkelijkste browser is.

Geef een reactie