Nieuwe 3DMark op komst

Beelden al vrijgegeven

Richard 22 juni 2012 0 Bron: 3DMark
Futuremark, onder andere bekend van de benchmark 3DMark 11 en 3DMark Vantage (waar onlangs een nieuw record in is gezet), komt met een nieuwe benchmark. De naam is echter nog niet bekend, maar intern wordt het ’3DMark for Windows 8′ genoemd.

Al sinds november vorig jaar wisten we dat er een nieuwe benchmark aan zat te komen, maar nu weten we er dan eindelijk wat meer over. Na de release van Windows 8 zal de nieuwe benchmark verschijnen, die overigens wel gewoon werkt op Windows 7 en Vista. Windows XP wordt al sinds Vantage niet meer ondersteund.

De benchmark maakt gebruik van DirectX 11, maar toch heeft Futuremark het voor elkaar gekregen om ook kaarten te ondersteunen die enkel werken met DirectX 9 of 10. De benchmark moet overigens ook beschikbaar komen voor tablets met Windows 8, al is het onduidelijk of het hier ook om ARM-tablets gaat.

Hieronder kun je de beelden bekijken, die je hopelijk binnenkort realtime kunt renderen op je zelfgebouwde PC. Overigens is er nog werk aan de winkel, de uiteindelijke benchmark zal er nog beter uit zien.

Geef een reactie