NVIDIA komt met driver voor Windows 8 Release Preview

Met ondersteuning voor nieuwe 3D-implementatie

Tomas 14 juni 2012 0 Bron: NVIDIA
NVIDIA heeft een set nieuwe drivers uitgebracht voor de Windows 8 Release Preview. De drivers kwamen later uit dan verwacht, waarvoor NVIDIA afgelopen maandag in een officiële blog zijn excuses aanbood.

De GeForce 302.80-drivers bieden ondersteuning aan alle videokaarten vanaf de driecijferige GeForce 6-serie. De driver brengt ook ondersteuning voor Microsofts implementatie van 3D. Ook het nieuwe WDDM 1.2-model, dat in Windows 8 zit en een aantal specifieke verbeteringen met zich meebrengt, wordt volledig ondersteund.

AMD kwam al twee weken geleden met een Windows 8-previewdriver. Ook die driver biedt ondersteuning voor de nieuwe 3D-mogelijkheid die in Windows 8 zit ingebakken. Ook zou de tijd die nodig is voor het herstellen uit de slaapstand zijn verminderd. Ten slotte is het roteren van het scherm geoptimaliseerd (vooral handig voor tablets) en heeft AMD ondersteuning voor zijn UVD‘s ingebakken.

Zowel de drivers van NVIDIA als die van AMD zijn WHQL-gecertificeerd en zijn geschikt voor de 32-bit- en de 64-bit-versies van Windows 8.

Downloadlinks:
NVIDIA – 32-bit 64-bit
AMD (beide)

Geef een reactie