Screenshots nieuwe desktopinterface Windows 8 gelekt (UPDATE)

Geen Aero of glass-effect meer

Tomas 14 juni 2012 5 Bron: WinUnleaked
Microsoft-insider Canouna heeft screenshots van de vernieuwde desktopinterface van Windows 8 gepost. De in Windows Vista geïntroduceerde Aero-interface met doorzichtige randen is verwijderd uit het besturingssysteem.

We zien een interface met nieuwe knoppen en nieuwe kleuren. De nieuwe desktop-ui heeft meer weg van de Metro-interface voor tablets. Vensters met focus zijn wit, terwijl andere vensters een grijze tint krijgen.

Als je de kleur via het Configuratiescherm aanpast naar rood, verandert alleen de taakbalk van kleur. Pas als de optie ‘use the same color for window borders’ wordt aangevinkt, veranderen ook die randen mee. Effecten als ‘glass’, zoals in Windows 7, zijn afwezig.

Het is ongebruikelijk om na de Release Candidate nog zo veel te veranderen. De RTM-build van Windows 8 wordt verwacht in juli of augustus. Tot dan kunnen er nog wijzigingen in het OS plaatsvinden.

Eergisteren lekten de ‘Windows 8 Compatible’-stickers uit. Vanaf 31 mei is de Windows 8 Release Preview publiekelijk beschikbaar.

Update: Canouna heeft nog een afbeelding met de reacties van de vensterknoppen gepubliceerd. We zien hoe de interface reageert op mouse-overs bij de buttons maximaliseren, minimaliseren en sluiten.

5 reacties op “Screenshots nieuwe desktopinterface Windows 8 gelekt (UPDATE)”

 1. SeaDragonST zegt:

  “De in Windows Vista geïntroduceerde Aero-interface met doorzichtige randen is verwijderd uit het besturingssysteem.”

  Godverdomme…

  Waarom halen ze dan dingen weg.

  • bleeb zegt:

   Dat zuigt batterijen = niet goed voor tablets en phones = niet goed voor windows 8 = tablet os.

   Note: ik heb zelf 7 dagen met w8 gewerkt, en ben tot de conclusie gekomen dat ze de handige functies er uit gesloopt hebben. Nee, ik geef de voorkeur aan ME.

   • SeaDragonST zegt:

    Ja waarom denk je dat ik een 1200watt voeding heb, x2 GTX680 SLI en een processor van 500 euro?

    Om daar zorgen over te maken?
    Of een mooie interface hebben, of euberhaupt zelf te kiezen voor Aero of niet, die keuze die iedereen had.

    Denk eens na man. Ik ben geen netbook maloot.
    En ME? mistake edition. Dat ding staad bekend als de meest gefaalde OS van microsoft. 7 Is to nu toe de allerbeste OS dat op de markt is gekomen. Geen twijfel. Zeker iets wat ik nijg de komende 5 jaar nog te gebruiken. MET AERO, van ik ben een modder en ik hou van mooie PC’s.

   • SeaDragonST zegt:

    Ik dacht er eigenlijk seieus ana om over te stappn naar 8, om metro eens te proberen en mezelf te laten wennen aan het nieuwe met de meest open blik van de hele desktopper wereld.

    Maar nee, ze slopen aero eruit, iets wat ik persoonlijk een laatste doorgslag geeft. Interface en hoe cool het eruit ziet bij O.A. een watergecoolde kast.

 2. Richard zegt:

  Eens, ik blijf voorlopig ook lekker bij Windows 7.

Geef een reactie