Windows 8: op weg naar RTM deel 4

Volg het pad naar de definitieve versie van Windows 8

Tomas 28 juli 2012 0 Bron: Bouweenpc.nl
Vandaag gaan we het over de Windows Verkenner hebben, een flink aangepast onderdeel van Windows 8. De Verkenner heeft vanaf nu een ribbon, het bekende ‘lint’ dat we sinds 2007 van Office kennen.

Zoals je ziet is de ribbon standaard ingeklapt. Met een dubbelklik tover je ‘m permanent tevoorschijn. De icoontjes voor navigatie door de mappen zijn aangepast aan de Metro-stijl van Windows 8. In het scherm ‘Computer’ krijg je in de ribbon standaardmogelijkheden als openen, hernoemen en eigenschappen. Ook kun je direct het configuratiescherm openen, programma’s deïnstalleren en nieuwe netwerkmappen toevoegen.

Per bestand dat je selecteert krijg je andere mogelijkheden. Een afbeelding kun je bijvoorbeeld openen met een aantal programma’s, draaien en delen. Voor een ZIP-bestand verschijnt er een extra tabblad waarop je het kunt uitpakken. Op die manier denkt de Verkenner automatisch met je mee, zonder dat je door menu’s hoeft te gaan.

Een nieuwe feature in de Verkenner is File History, oftewel bestandsgeschiedenis. Hiermee worden bestanden gebackupt en als je een oudere versie van een bestand terug wilt, kun je ‘m makkelijk terughalen. We hebben dit nieuwe programma al eerder uitgebreid besproken in dit artikel.

Als bonus, het nieuwe opstartscherm van Windows 8:

De volgende keer gaan we verder met een ander belangrijk element in de Windows-interface: de taakbalk. Tot morgen!

Blader door deze serie (links werken als artikelen online komen):

Geef een reactie