Cooler Master Storm Enforcer

Bouweenpc 2 juni 2011 0 Bron:
Het is al weer even geleden dat Cooler Master haar Storm Enforcer-behuizing lanceerde. In de tussentijd heeft Cooler Master flink haar best gedaan om in de spotlights te komen. Zo hebben ze een casemod competitie georganiseerd, verschillende give-aways gehouden. Ook hebben ze de Silencio 550 gelanceerd. Door die lancering is de Storm Enforcer naar de tweede plaats verschoven, maar maakt die plaats zeker waar. Ben je benieuwd naar wat de Enforcer te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Verpakking en specificaties
Merk: Cooler Master
Naam: Storm Enforcer
Moederbordformaten: Micro-ATX, ATX
Afmetingen: 229 (W) x 484,5 (H) x 523,5 (D) millimeter
Gewicht: 8,9kg
Max. lengte videokaart: 390mm
Max. lengte CPU-koeler: 175mm
Bijzonderheden: 200mm LED-fan aan de voorzijde


Er is heel wat meegeleverd met de Enforcer. Naast het betere boekwerk zien we ook erg handige dingen. Zo vinden we een 2,5” naar 1,8” bracket, 3,5” brackets, 12 brackets voor de 3,5” harde schijven en het zogenaamde ‘Security bracket’. Ook is er een zakje met allerlei schroefjes en tie-wraps aanwezig om alles goed vast te zetten.


Uiterlijk en bouwstijl
Als we naar het uiterlijk van de Enforcer kijken, vallen er gelijk een aantal dingen op. Er is een apart gevormd side-window aanwezig, met daarnaast kleine inkepingen die je doen denken aan de ribben van een mens. Aan de voorkant vallen meteen de grote gaten op, die samen met de 200mm fan voor een goede airflow zorgen. Daarboven zit een klein deurtje waarachter de drive bays verstopt zitten. Dit zorgt voor een mooie afwerking, waardoor het ontwerp beter tot zijn recht komt.


Tegenwoordig zijn alle behuizingen wel uitgerust met USB 3.0, en ook de Enforcer beschikt hierover. In het frontpanel zien we tweemaal USB 3.0 en tweemaal USB 2.0 zitten. De USB 3.0 connector zal niet door iedereen gebruikt kunnen worden, omdat deze direct op het moederbord wordt aangesloten en niet met een kabel door de kast, in de achterkant van je moederbord. Voor moederborden met zo\’n interne USB 3.0-connector is dat net erg handig. Naast de USB-poorten zien we twee 3,5mm audiojacks voor een microfoon en headset.


Er zijn twee verschillende side-windows verkrijgbaar voor de Enforcer: één mét en één zonder fan in het side-window. De fan die er geplaatst kan worden is 120mm groot en voorziet je videokaarten van een extra briesje. De afwerking van het side-window is erg goed en hij is netjes krasvrij te houden aan zowel de binnen- als buitenzijde.


Enforcer uit de kleren
De binnenkant van de Enforcer is geheel zwart gespoten, waardoor hij geen ‘goedkope’ look heeft. Ook vallen er een aantal dingen op bij het openen van de kast; een groot gat voor het monteren van een backplate voor je processorkoeler, veel gaten om je kabels te verstoppen en een speciaal plaatsje voor een 2,5” schijf, zoals een SSD.


Aan de achterkant van de kast zien we een 120mm fan zitten die geheel zwart is. Deze kan worden aangesloten via een 3-pins stekker of een Molex-stekker. Daaronder zijn welgeteld 6+1 uitbreidingssloten te vinden waarin een soort mesh verwerkt zit, wat zorgt voor een wat natuurlijkere airflow. De voeding wordt onderin geplaatst, waar hij op rubberen dopjes rust zodat hij minder trilt. Onder de voeding zit een stoffilter, dat stof tegen moet houden.


De Enforcer biedt plaats voor totaal vier 5,25” bays, die vast worden gezet d.m.v. een ‘lock-open’ systeem. Dit systeem is geheel toolless en terug te vinden in elke nieuwe case van Cooler Master, zoals de Silencio 550. Het systeem werkt niet altijd fijn, doordat de pinnetjes soms net niet in de gaatjes vallen, waardoor je 5,25” bay niet goed vastzit. Er is één 5,25” bay om te bouwen naar een 3,5” bay door een bracket die is meegeleverd. Die kun je met 4 schroefjes monteren.


In de Enforcer is genoeg ruimte voor je harde schijven, in totaal kun je er zes monteren. De harde schijf wordt vastgezet met speciale ‘sliding rails’, waardoor je makkelijk een harde schijf kunt verwijderen of monteren. De bovenste 3,5” bay is makkelijk te verwijderen, je knijpt de twee uitstekende lipjes naar elkaar toe en je schuift hem er zo uit.


Ook kun je de 3,5” bay gedraaid in de behuizing plaatsen, hierdoor heb je een betere airflow. Je kunt de bovenste 3,5” bay ook helemaal weglaten, dit moet bijvoorbeeld bij een erg lange grafische kaart. Er kan dan een grafische kaart in met een lengte van wel 390mm! Het is ook mogelijk om de 2,5” bay bovenop de onderste 3,5” bay te plaatsen, erg handig als je een grote voeding hebt. Hiervoor moet echter wel de bovenste 3,5” worden verwijderd.


De grote 200mm rode LED-fan

Als we de Enforcer helemaal hebben uitgekleed kun je goed zien hoe het cable management-systeem in elkaar zit. In totaal zijn er 4 gaten te vinden waar je de kabels doorheen kunt halen, om ze zo achter het moederbord te verstoppen. Ook is er genoeg ruimte tussen de moederbordtray en de buitenkant van de behuizing om een 24-pins kabel netjes weg te werken, wat bij andere behuizingen soms een probleem vormt.


Klaar is kees
Al je hardware installeren in de Enforcer is een makkelijk klusje, overal is genoeg ruimte om te kunnen werken. De kabels zijn makkelijk weg te werken achter de moederbordtray, waardoor je met een niet-modulaire voeding toch een net resultaat kunt krijgen. De videokaart wordt vastgezet door middel van schroefjes die worden meegeleverd, niet geheel toolless, maar het zit wel stevig vast. Tegenwoordig zie je vaak dat de PCI-brackets worden vastgezet met plastic beugeltjes. Deze zijn niet stevig en breken snel af, dus zo slecht zijn die schroefjes nog niet.

De rode 200mm LED-fan aan de voorkant

Als de Enforcer weer helemaal in elkaar zit, zie je goed dat alleen de hardware die je graag wilt zien, te zien is. Je ziet niks van bijvoorbeeld de 5,25” bays en de 3,5” bays. Wel zouden er wat meer LED-fans in mogen zitten, met alleen de 200mm LED-fan zie je de hardware net niet goed genoeg.


Conclusie
Cooler Master heeft met de Enforcer de behuizingen-markt een nieuw leven in geblazen. Het is een degelijke behuizing gericht op gamers die graag wat zien van hun hardware. Het is zeker geen kermisattractie, waardoor hij ook zeker gebruikt kan worden door niet-gamers. De Enforcer is makkelijk in- en uit elkaar te halen en alle kabels kunnen goed worden weggewerkt. Het is jammer dat er maar één LED-fan in zit, dit hadden er gerust meer mogen zijn.

Pluspunten:
+Goede airflow
+Genoeg ruimte voor een grote grafische kaart
+Cable-management

Minpunten:
-Maar één LED-fan

De Cooler Master Storm Enforcer is te koop bij Azerty voor 81,81 euro.

Geef een reactie