Nova MP-1 ESWC

Bouweenpc 17 juli 2007 0 Bron:
Nova heeft ze in alle maten en vormen, muismatten waar je foto’s kan ondersteken of muismatten waar de gehele wereldkaart op wordt afgebeeld. Dit is nog maar een klein voorbeeld van hun assortiment. Wij hebben vandaag een nieuwe muismat gekregen en we gaan hem eens goed testen.

WTF een muismat?!
Het komt nu waarschijnlijk stom over voor jullie dat we een muismat gaan reviewen maar voor de meeste professionele gamers is een muismat zeker één van de belangrijkste dingen, buiten de hardware, die je tijdens het gamen nodig hebt. Het leek voor bg-computers.com een leuke uitdaging om ons een review over een muismat te laten schrijven.

Verpakking
Veel is er niet te zeggen over de verpakking van een muismat. Door de grootte van de verpakking is al meteen duidelijk dat het hier over een speciale muismat gaat, en niet over de alledaagse muismatten. Er staat verschillende informatie over de kampioenschappen van de ESWC op de verpakking, maar dat boeit ons niet zo veel. Het gaat ons natuurlijk om de muismat zelf, niet om die kampioenschappen.

Bigsize
De Nova MP-1 ESWC heeft gigantische afmetingen van 380x260x6cm. Een muismat die niet met zich laat sollen of verlegen is dus. De ideologie van Nova is daarom ook dat gamers ruimte nodig hebben om te bewegen. Professionele gamers halen tijdens een wedstrijd soms wel een hartslag van 200 bpm. Dan is het niet moeilijk te begrijpen dat het er hevig aan toe gaat, en niks is erger dan wanneer je in het heetst van de strijd ineens met je muis van de muismat gaat en daardoor misschien wel de allerbelangrijkste frag misloopt. Daarom is deze muismat zo immens groot. De al niet voor de poes te nemen Steelseries Steelpad 4D verdwijnt in het niets wanneer we deze naast de Nova MP-1 ESWC muismat leggen.

ESWC highlights
De ESWC muismat is ontworpen door het ESWC team na verschillende jaren van wereldwijde competities en is gefabriceerd met behulp van Nova’s technologische ‘know-how’. De combinatie van hoge technologische en trendy aspecten zal ervoor zorgen dat veel veeleisende gamers dit product zullen aanschaffen, aldus Nova. Het heeft een groot formaat met een rechthoekige vorm in combinatie met het speciale design van de ESWC (Electronic Sports World Cup).

In tegenstelling tot de Steelpad 4D is deze muismat volledig op te rollen en dus enorm flexibel. Er zijn wel meerdere muismatten die volledig op te rollen zijn maar als ze eenmaal opgerold geweest zijn zien ze er niet meer uit door de scheurtjes en andere fouten in het ontwerp. Bij de MP-1 ESWC is dit niet waar, na 100 keer oprollen blijft de muismat dezelfde stevigheid behouden en zonder enige stukken kan je van deze muismat blijven genieten.

De technologische aspecten van deze muismat zijn dezelfde als de andere Nova muismatten, geschikt voor optische en lasermuizen en tot 8000 dpi bestendig. Miljoenen micro-spiegels detecteren en versterken de optische signalen of laserstralen van je muis en zorgen voor een absolute precisie. De voorste rand loopt af met een hoek van 45 graden, zodat je pols comfortabel ligt. Deze muismat bevat een antislip bodem welke plakt aan elke bureauoppervlakte dankzij haar microcellulaire schuimlaag.

Zoals je kan zien heeft de MP-1 ESWC meerdere lagen met elk een functie, de onderste laag zorgt voor de antislip en de 2 andere lagen zorgen ervoor dat de muis goed kan bewegen en dat de muis genoeg weerstand heeft.

De test
We gaan deze muismat vergelijken met Steelseries Steelpad 4D welke zeer bekend is in de game-industrie. Er bestaan geen programma’s die een muismat kunnen testen dus zullen we zelf iets moeten verzinnen. We kwamen op het geniaal idee om de 2 muismatten te gaan testen op de weerstand die de muismatten bieden. We nemen een muis en we geven de muis een snel duw zodat de muis vanzelf over de muismat schuift. Wat blijkt dat de Steelpad 4D totaal geen weerstand heeft en dus de muis gewoon laat wegschuiven. De MP-1 ESWC biedt een stuk meer weerstand voor de muis waardoor deze in snelheid mindert.

Conclusie
Het is onbetwijfeld een zeer handige muismat met een redelijk speciale achtergrond en biedt voldoende weerstand. Mensen die dus liever een muismat hebben die een groot oppervlak hebben en net genoeg weerstand biedt en er €33 aan willen geven is de MP-1 ESWC de perfecte muismat. Mensen die graag een muismat hebben die voor een heel gladde en snelle beweging moeten zorgen kunnen beter voor de Steelpad 4D gaan. Het enigste nadeel voor ons is het grote prijskaartje dat deze Nova muismat heeft.

Pluspunten:
+ Groot oppervlak
+ Voldoende weerstand
+ Plooibaar

Minpunten:
- Hoge prijs

Wij danken bg-computers.com voor het beschikbaar stellen van dit product.

Geef een reactie