• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Op zoek naar een smartphonehoesje? Ga voor kwaliteit en functionaliteit

Op zoek naar een smartphonehoesje? Ga voor kwaliteit en functionaliteit

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Als je op zoek gaat naar de optimale bescherming voor je telefoon bestaat er een groot assortiment aan hoesjes. Een passend hoesje is belangrijk voor de juiste bescherming, het liefst eentje van kwaliteit en functioneel. Iedere smartphone heeft andere groottes en afmetingen, één perfect hoesje bestaat dus niet. Er zijn verschillende varianten hoesjes: van bumpers tot flipcovers en van waterproof hoesjes tot bookcases. Daarnaast kun je deze vinden in verschillende stijlen van sportief, modieus tot zakelijk of minimalistisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Nokia 7.2 hoesje waarvan er verschillende uitvoeringen bestaan, zoals een book case, een back case of een flip case. Afhankelijk van jouw wensen kies je de beschermhoes uit.

Wat is goede kwaliteit?

Wat bij het aanschaffen van een smartphonehoesje altijd belangrijk is, is de kwaliteit en functionaliteit. Uiteraard wil je dat je telefoon beschermd wordt om deze zo lang mogelijk zo goed als nieuw te houden. Als je een gebarsten scherm hebt aan het begin van je tweejarig abonnement, kan dat nogal frustrerend zijn. Daarom is het verstandig een stevig hoesje uit te kiezen die kwalitatief sterk is en lang meegaat. Een kwalitatieve hoes is beter bestand tegen beschadigingen aan het hoesje zelf, maar biedt ook betere bescherming voor jouw telefoon. Materialen als silicone, kunststof, TPU of een volledige etui zijn stevig en beschermend. Bijvoorbeeld een hoesje van silicone is vaak zacht, stroef en rekbaar van materiaal. Door de stroefheid van de hoes verbetert dit je grip, waardoor je je telefoon minder snel per ongeluk uit je handen laat vallen. Een hoesje van kunststof of plastic is ook een goede bescherming voor je telefoon omdat het van stevig materiaal is. Het vangt als het ware de klappen op zodat je telefoon niet beschadigd raakt. TPU is een combinatie van plastic en silicone en maakt de hoesjes onwijs stevig, maar flexibel tegelijkertijd.

Voor welke items wil ik mijn smartphone hoesje gebruiken?

Naast de kwaliteit van het materiaal is het ook belangrijk te letten op de functionaliteit van de hoes. Zoals eerder aangegeven bestaan er verschillende varianten. Als je een hoesje wilt waar je je telefoon, pasjes, munten en briefgeld in kan bewaren bestaan er pouch of etui telefoonhoesjes of bookcase hoesjes. In een etui kun je je hele telefoon beschermen en aan de buitenkant bewaar je je pasjes. De bookcase dient eigenlijk voor hetzelfde, maar kun je net als een boek open- en dichtklappen. Als je het niet handig vindt om je pasjes bij je telefoon te stoppen bieden back covers of een bumper meer functie. Er bestaan ook waterproof cases voor als je smartphone niet zelf bestand is tegen water en als je niet het risico wilt lopen dat je telefoon verzuipt!

Previous «
Next »