Wat is Windows 10 Cloud?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Op internet verscheen er een nieuwe uitgelekte versie van Windows 10, Windows 10 Cloud. Het zou gaan om een nieuw besturingssysteem van Microsoft en het wordt een versimpelde versie van Windows 10. Het is vergelijkbaar met de Chromebooks van Google, Maar wat houdt het besturingssysteem nu precies in?

Enkel apps uit de Windows Store

Een groot verschil vergeleken met Windows 10 van nu is dat er alleen maar apps uit de Windows Store op het besturingssysteem kan worden gezet. Hierdoor is Windows 10 Cloud een stuk minder veelzijdig dan een volwaardige versie van Windows 10, maar voor gebruikers die de laptop alleen maar voor standaard dingen zoals mail en internet gebruiken is dat geen probleem. De kans is ook groot dat als de laptops met Windows 10 Cloud werkelijk op de markt verhschijnen, dat er dan ook steeds meer apps in de Windows Store komen.

De apps uit de Windows Store komen uit een zogenaamde Sandbox. Dat is als het ware een apart deel van het besturingssysteem. Er zijn momenteel zo’n 700.000 apps aanwezig in de Windows Store, die zowel gratis zijn als geld kosten. De betaalde apps kunnen variëren van 1,99 euro tot 1000 euro.

De prijs van Windows 10 Cloud modellen

De kans is groot dat laptops met dit besturingssysteem een stuk goedkoper worden dan de laptops met Windows 10. Dat is omdat het besturingssysteem een stuk minder veelzijdig is, aangezien er enkel Windows Store apps op gezet kunnen worden. Met Windows 10 Cloud wil Microsoft ook zeer waarschijnlijk goedkopere modellen op de markt kunnen brengen, waar een mogelijkheid tot upgraden naar Windows 10 wel mogelijk is.
Ook is de kans groot dat er voor Windows 10 Cloud geen extra bedrag betaalt hoeft te worden. Bij bijvoorbeeld Chromebooks hoeft er ook niet extra voor het besturingssysteem betaalt te worden, waardoor de laptops een stuk goedkoper verkocht kunnen worden dan Windows 10 laptops, waar wel een extra bedrag betaalt moet worden. Zonder dat extra bedrag kunnen Windows 10 Cloud laptops ook een stuk goedkoper worden verkocht.

Wanneer komen de eerste laptops uit?

Wanneer de eerste laptops met Windows 10 Cloud uitkomen is nog niet precies duidelijk, maar het gaat zeker nog een aantal maanden duren. Windows 10 Cloud is nog in een erg vroege versie en er moet nog veel aan gedaan worden om de versie helemaal klaar te maken voor gebruik. Microsoft is ook nog bezig met de Creators Update van Windows 10, waar ook veel tijd in zit en rond April uitkomt. De kans is redelijk groot dat Windows 10 Cloud pas na deze update op de markt komt.

Zie ook: Stappenplan overstappen naar Windows 10

Previous «
Next »