De drie grootste verschillen tussen een Mac en een PC

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
verschil tussen apple en pc

Wanneer je nog relatief nieuw bent op computergebied en je graag een computer wilt kopen, kom je al snel bij de keuze van een PC of Mac. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Mac en PC? Hier vind je 3 grote verschillen waardoor je zelf kunt beslissen wat voor jou belangrijk is bij een computer.

Gamen op een computer

Een van het verschil tussen Apple en PC is het aanbod van spellen. Op een Mac is het aanbod een flink minder dan bij een PC die draait op Windows. Hierdoor is het overduidelijk dat een keuze voor de PC al snel gemaakt is. Het aanbod op de Mac wordt echter wel uitgebreid.

Het gebruikte systeem

De keuze voor een PC of Mac zal ook bepaald worden voor een voorkeur voor een systeem. Windows kan erg breed worden gebruikt en heeft net als iOS een interface die je ligt of juist niet. Een Mac is echt een apparaat wat door grafische vormgevers wordt gebruikt: je krijgt prachtige accurate kleuren te zien en een interface die uitnodigt tot ontwerpen maken. Een Mac is daarbij vaak wel duurder dan een gemiddeld PC systeem waardoor het afwegen is wat je prioriteit heeft. De hardware verschilt daarbij ook, net als het uiterlijk. Maak dus een lijstje om zo tot de conclusie te komen welk systeem het beste bij jou past. Als je graag een product hebt wat zijn waarde beter behoudt, kies dan voor Mac, deze zal meer geld opleveren bij verkoop na een aantal jaren.

Veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk verschil tussen Mac en PC. Gemiddeld is een PC met Windows een stuk gevoeliger voor aanvallen van virussen dan een iOS systeem. Dit komt omdat er in iOS meer restricties zijn en enkel de ingelogde gebruiker nieuwe programma’s mag installeren. Hoewel je op een Windows machine voldoende bescherming kunt installeren tegen virussen en malware, kan een hogere veiligheid een belangrijke reden zijn om vooral voor een Mac machine te kiezen.

Previous «
Next »