Tips om op eenvoudige wijze een website te bouwen

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
eenvoudig een website bouwen

Een portfolio, webshop of cv: er zijn verschillende redenen te bedenken om zelf een website te maken. Ben je van plan om hiermee aan de slag te gaan, maar heb je eigenlijk niet echt een idee hoe je het moet aanpakken? Geen punt: er zijn veel leken die ermee aan de slag gaan, want het is gelukkig vrij eenvoudig. Hoe kun je zo gemakkelijk mogelijk een eigen site maken? Zó krijg je dat voor elkaar.

Website via WordPress

Als je je een beetje verdiept in de wereld van het bouwen van websites, stuit je waarschijnlijk al snel op WordPress. Dit is een CMS, kort voor contentmanagementsysteem, dat op gebruiksvriendelijke wijze is ingericht. Je kunt daarom zeker voor WordPress hosting kiezen! Bij dit type hosting is je website snel live en krijg je er ook een gebruiksvriendelijke WordPress toolkit bij, waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Webhosting draait dus niet enkel om het stukje internet dat je als het ware koopt, maar ook om het CMS dat je hierbij kiest. Maak hierin een slimme keuze! Eén ding is zeker: WordPress is niet voor niets een van de meest gekozen contentmanagementsystemen.

Kant-en-klare thema’s kiezen

Ga je met WordPress aan de gang? Dan begin je als het ware met een leeg canvas: er staat allereerst nog niets op je site. Gelukkig kun je kant-en-klare thema’s gebruiken, die de basis vormen voor je website. Ga op zoek naar de verschillende thema’s die er te vinden zijn. Veel thema’s zijn gratis te gebruiken, maar je kunt ook voor een betaald thema met wat meer mogelijkheden kiezen. Je hoeft vervolgens niet zelf met codes aan de slag te gaan – dit werk wordt je op deze manier uit handen genomen. Perfect als je daar niets van begrijpt!

Kant-en-klare plugins gebruiken

Naast kant-en-klare thema’s zijn er ook kant-en-klare plugins in WordPress. Je hebt allerlei mogelijkheden om uit te kiezen! Van beveiliging van je website tot buttons die naar je social media verwijzen: om maar wat te noemen. Deze kun je in een handomdraai op je website installeren, waarna het zich vaak vanzelf wijst om ze werkend op je site te krijgen. Zoek uit welke plugins jij goed kunt gebruiken en ga hiermee aan de slag.

Live editor met visueel voorbeeld

Het is tegenwoordig een mogelijkheid om met een live editor te werken in een CMS. Het wordt ook wel real-time editor genoemd, mocht je die term al eens voorbij hebben zien komen. Dit houdt in dat je aanpassingen kunt doen, zoals het verslepen van blokken, waarbij je direct ziet gebeuren hoe het eruit komt te zien. Dit hoef je dus niet langer te gokken! Het kan zeker tijd besparen om hiermee aan de slag te gaan.

Previous «
Next »