Waarom je tegenwoordig moet kiezen voor refurbished laptop

  • Paul
  • 5 Months ago
  • Comments Off

Stel je hebt een nieuwe laptop nodig. Je zoekt op internet en de term refurbished zie je steeds vaker voorbij komen. Kiezen voor een refurbished laptop is een prima manier om voor een goedkopere prijs aan een goed model laptop te komen. Maar wat is refurbished nu eigenlijk? En wat zijn de voor en nadelen van een refurbished laptop kopen? Lees snel verder.

Wat is refurbished?

Als je een nieuwe laptop moet kopen, maar de prijzen van de nieuwste modellen te hoog zijn, dan kan een refurbished model een optie zijn. Maar wat is refurbished nu eigenlijk precies? Het gaat hier om tweedehands apparatuur waarbij onderdelen die niet goed meer werken, vervangen worden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe batterij of harde schijf. Ook wordt het apparaat helemaal schoongemaakt, zodat het klaar is voor een nieuw leven bij een nieuwe eigenaar.

Voordelen van een refurbished laptop

Een refurbished laptop kopen, neemt veel voordelen met zich mee. Allereerst heb je te maken met een groot economisch voordeel. Apparatuur waarvan een aantal onderdelen vervangen zijn en die weer als nieuw functioneert, kan tot wel 75% goedkoper zijn dan een nieuw model. Als je een refurbished laptop koopt bij een officiële handelaar, heb je volgens de wet recht op één jaar garantie. Naast het financiële voordeel, is het kopen van een refurbished laptop veel beter voor het milieu. In plaats van dat een gebruikte laptop bij het afval terecht komt, krijgt deze een tweede leven. Ook wordt hiermee de productie van nieuwe apparaten en onderdelen verminderd, wat ook gunstig is voor het milieu.

Nadelen van een refurbished laptop

Naast alle voordelen, zijn er een aantal nadelen die je moet overwegen in je beslissing voordat je dit type laptop koopt. Het komt namelijk wel eens voor dat bedrijven de garantiewet niet hanteren, of dat er voor bepaalde onderdelen geen garantie geldt. Lees daarom altijd de kleine lettertjes voor je overgaat tot een aankoop. Een ander nadeel kan zijn dat een refurbished laptop hier en daar wat zichtbare schade kan hebben, zoals een kras of deuk. Het is en blijft een tweedehands laptop.

Waar moet je op letten?

Ben je overtuigd en wil je een refurbished model kopen? Let altijd goed op voordat je jouw laptop koopt. Kijk bijvoorbeeld of de juiste accessoires, zoals de oplader, erbij inbegrepen zitten. Ga niet voor de allergoedkoopste prijs, want je hebt kans dat de kwaliteit niet optimaal is. Als laatste tip: ga na of je garantie hebt. Mocht er iets niet goed zijn aan de laptop, dan heb je met de garantie recht op een ander model.

Previous «
Next »