• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Wat mag er niet ontbreken bij het inrichten van een game room?

Wat mag er niet ontbreken bij het inrichten van een game room?

  • Paul
  • 4 Months ago
  • Comments Off
wat mag er niet ontbreken in een gameroom

Ben je een doorwinterde gamer die ook zijn of haar interieur niet onaangetast laat door een vurige passie voor (online) videogames? Dan ben je misschien op zoek naar handige tips om een echte game room in te richten. Lees verder en voor je het weet tover je een man cave of slaapkamer om tot een paradijs voor gamers!

Dit mag echt niet ontbreken in een game room

1. Een surround sound-installatie

Als je je helemaal in de wereld van je game wilt inleven, is een kwalitatief goed geluid onmisbaar. Je kunt natuurlijk tevreden zijn met wat er uit de speakers van je computer of laptop komt, maar laat ons eerlijk zijn: welke gamer wordt er niet graag letterlijk omgeven door de levendige geluiden van zijn of haar favoriete spelletje?

Let bij de zoektocht naar een surround sound-installatie vooral op kwaliteit, want die bepaalt zowel de levensduur van de installatie als de zuiverheid van het geluid. Zorg ook dat je de speakers op de juiste plaats installeert en correct afstelt om de sound experience levensecht te maken.

2. Collectibles van je favoriete games

Een game room is eigenlijk een beetje het pronkstuk van elke enthousiaste gamer. Het is vooral de bedoeling dat je er tot rust kunt komen en niet gestoord wordt tijdens het spelen van je favoriete spel, maar je mag er gerust ook een kroonjuweeltje van maken. Doe dat door unieke collectibles te verzamelen. Dit zijn accessoires die in bekende (online) games voorkomen of verzamelobjecten die met een spel te maken hebben, zoals:

  • replica’s van wapens
  • beeldjes van belangrijke personages uit een spel
  • afgeleide collectibles, zoals speelkaarten van een game franchise

Stal je collectibles uit in je game room en je raakt meteen in de stemming om je lievelingsgame te beginnen spelen. Wie weet opent dat wel de deur naar een hoger plaatsje op het score board?

3. Een betonlook vloer

Het klinkt misschien niet voor de hand liggend, maar de vloer die je kiest voor je game room heeft wel degelijk een grote invloed op de algemene uitstraling van de ruimte. Veel gamers besteden niet meteen aandacht aan dit aspect, maar geloof het maar, als je de juiste vloer kiest, is de sfeer in je game room helemaal compleet.

Een goede tip: ga voor een betonlook vloer met een stoere uitstraling. Er zijn namelijk vele voordelen van een betonlook vloer.  Perfect voor als je houdt van action games en daarbij isoleert zo’n vloer ook nog eens erg goed. Dat betekent dat eventuele onderburen of andere bewoners geen last hebben van je enthousiaste gekrijs tijdens het gamen of van onvermijdelijke in-game geluiden.

Reken daarbij dat zo’n vloer erg sterk, duurzaam en waterdicht is (drink je ook graag frisdrank tijdens het gamen?) en het plaatje is compleet. De voordelen van een betonlook vloer gaan dus erg ver, ook voor gamers.

Previous «
Next »