• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Fortnite chapter 2 season 3 is te gek, maar dan vooral in het water

Fortnite chapter 2 season 3 is te gek, maar dan vooral in het water

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
Fortnite chapter 2 season 3


De aankondiging van een nieuw ‘chapter’ in Fortnite levert hier in huis altijd een bijna extatisch gevoel op. Niet in de laatste plaats omdat Fortnite deze releases behoorlijk aankleedt en er een spannend moment van maakt waar veel mensen naar uitkijken. In het verleden is er een Star Wars overname geweest bij de presentatie en dit keer ging het gerucht dat Drake virtueel zou komen optreden. Uiteindelijk werd de Fortnite chapter 2 season 3 release door Corona twee keer naar achter geschoven, misschien dat daardoor de premiere wat minder spectaculair was dan gewend. In het spel zelf echter is wel een hoops nieuws te zien en beleven.

Overstroming in Fortnite

De map in Fortnite chapter 2 season 3 is namelijk in het nieuwe hoofdstuk overstroomt en grote delen staan onder water. Het gave hiervan is, dat je alle plekken nog wel kunt herkennen, maar dat dat af en toe slechts komt omdat er nog een paar herkenningspunten boven het water uit steken. Door de overstroming voelt het hele spel anders aan, en moet je ook anders daar op anticiperen. Land waar geen water staat is behoorlijk zeldzaam geworden, en net zo kostbaar als bijvoorbeeld bouwstoffen. Het water zorgt ook voor een weidse omgeving, waarin het af en toe moeilijk is om beschutting bij een aanval te vinden.

De storm

Een van de vaste onderdelen van Fortnite is natuurlijk de storm. Deze wordt steeds groter, waardoor de ‘vechtarena’ steeds kleiner wordt. Het water bemoeilijkt het ook om binnen deze cirkel te blijven. Als je geen vervoersmiddel hebt en je bevindt je net in een groot stuk water, heb je gewoon pech gehad en zal het erg moeilijk zijn om op tijd de storm te ontvluchten. Daarnaast is er nog het gevaar van haaien in het water, een nieuwe toevoeging die we ook nog niet eerder hebben gezien in het spel en die alles nog iets spannender maakt.

Gebruik de boten

Hierdoor is de boot een belangrijk vervoersmiddel geworden en geeft het het spel een hele andere dimensie. Ik heb me er al een paar keer op betrapt dat ik helemaal niet op de storm of wat dan ook lette, maar juist in mijn boot goed te keer ging, op zoek naar tegenstanders, haaien, of wat dan ook om om te leggen.

Andere manier van spelen

De grote afstanden die in het water afgelegd moeten worden, zorgen ervoor dat je op een andere manier gaat denken dan dat je gewend was in Fortnite. Doordat er een kleiner ‘leefgebied’ is, zul je op plekken waar land is, veel sneller meer mensen aantreffen dan in vorige seizoenen. De afweging is dan altijd, of je je daar in moet mengen (Heb ik bijvoorbeeld nog genoeg grondstoffen om te bouwen) ofwacht ik liever tot het wat minder druk is, met het risico dat ik in het water wordt aangevallen door een medespeler, haai, of wat dan ook.

Verstoppen in het water

Op het moment kies ik vaak voor het laatste, omdat dit water een nieuwe dimensie is, waar je een hoop plezier kunt hebben. Zo kun je je makkelijk verstoppen voor achtervolgers, maar kun je je ook verstoppen achter puin in het water om vanuit daar aan boord van een boot te klimmen, de hele crew neer te schieten en zelf met de boot verder te varen. Eenmaal op een boot, kun je ervoor kiezen om het gevecht van mensen op een eiland af te wachten en als een ware gier de buit op te halen als iedereen dood is. Dit maakt het nieuwe seizoen de meest epische Battle Royale tot nu toe.

Eilanden

Game ontwikkelaar Epic weet dat bij Fortnite chapter 2 season 3 de meeste gevechten zich op de eilanden zullen afspelen en hebben die eilandend an ook omgetoverd tot de ultieme vechtarena’s, met een hoop ziplinesn bounce pads en het ultieme ontsnappingswapen: de whirlpool, die je echt weg kann schieten. Pleasant Park is hier een goed voorbeeld van, omdat daar op bepaalde plekken alleen nog de daken boven het water uitkomen en die worden ‚verbonden’ met bounce pads, die handig zijn als je geen wapen hebt waarmee je op lange afstand kunt schieten.

Olieplatform met eilanden er omheen

Een andere toffe spot om je skills te testen is ‚the Fortilla’wat een verlaten olie platform is met daarom heen vijf kleine eilanden, die allemaal in verbinding staan met het platform via ziplines. Die kun je gerbuiken om te ontsnappen, of een nieuw aanval vanuit bijvoorbeeld het water voor te bereiden.

Haaien

De haaien zijn ook echt een leuke toevoeging en worden niet al te serieus genomen door de makers, zo kunnen ze ook uit het water springen en je op het land aanvallen. Pas dus op als je een plek hebt gevonden om vanuit te gaan schieten die dicht bij het water ligt.

Het water zorgt voor de meeste toegevoegde waarde

Al met al heeft het water ervoor gezorgd dat Fortnite chapter 2 season 3 een nieuwe dimensie heeft gekregen, die mij helemaal in zijn ban heeft. Wapens die ik in vorige seizoenen niet fijn vond, zijn dat nu wel, omdat je door het water op een andere manier gaat aanvallen en ontsnappen. Door het vernieuwende element van het water, ben ik wel wat verrast dat dit maar in de helft van de map is doorgevoerd. Deze gebieden zijn nog grotendeels hetzelfde als in het vorige seizoen, waardoor ik ze veelal links laat liggen en veel spelers met mij. Volgens maker Epic zal dit water in de toekomst weer terug gaan trekken en ik denk dat zij met een goede vervanging daarvan moeten komen om het spel interessant te houden, want, nogmaals, de overstroming geeft een totaal nieuwe feel aan Fortnite chapter 2 season 3… en die is te gek.

Previous «
Next »