• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Fornite chapter 2 season 3 deze week gereleased

Fornite chapter 2 season 3 deze week gereleased

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
fortnite Device evenement

Waar veel mensen wereldwijd vorige week zaten te wachten op het nieuwe seizoen van Fortnite, bleek dat deze met nog een week werd uitgesteld. Ditmaal door alle Black Lives Matter (BLM) demonstraties over de gehele wereld. Of dat nu is besloten omdat veel mensen in deze tijd niet achter hun console zitten, of uit medeleven met de beweging heeft ontwikkelaar Epic Games niet bekend gemaakt. Eerder werd de release van het nieuwe seizoen ook al uitgesteld, toen door de Corona crisis die ervoor zorgt dat veel mensen vanuit huis moesten werken, zo ook de ontwikkelaars van Fortnite. Hierdoor duurde de afrondende fase wat langer.

Device evenement fortnite chapter 2, season 3

Eerder werd door de wereldwijde protesten de nieuwe Call of duty ook al uitgesteld en ook The Last of us 2 komt later dan gepland. Vorige week werd dus bekend dat ook Fortnite een uitstel kreeg. Het nieuwe seizoen (chapter 2, season 3) zal nu deze week verschijnen met het device evenement op maandag 15 juni en de eigenlijke release op 17 juni. 

Plassen water

De game die eerder voor een nieuw record zorgde door 1 miljard dollar op te halen in micro transacties via smartphones in 2 jaar, heeft in de afgelopen weken al verschillende hints naar buiten gebracht over het nieuwe seizoen. Dit keer ging het niet om gouden voorwerpen zoals bij de aankondiging van het huidige seizoen, maar om plasjes water. Volgens sommige spelers van Fortnite hebben deze plassen water iets weg hebben van de originele Fortnite map

Deadpool

Het is nu dus vrij duidelijk geworden dat hele delen van de map onder zullen lopen met water. Daarnaast zouden er een soort van haaien-voertuigen in het spel aanwezig zijn en is Deadpool op het moment zo populair dat Epic Games ook Aquaman gaat toevoegen aan de battle royale-game, waarschijnlijk gevolgd door anderen superhelden later in het seizoen.

The device op maandag 15 juni

Op 15 juni is er dus een nieuw live event in Fortnite, The Device genaamd. Dit is een eenmalig event dat op maandag 15 juni om 20:00 Nederlandse tijd begint. De tekst op de website van Fortnite stelt luid en duidelijk dat je 30 minuten van tevoren aanwezig moet zijn om een plekje te bemachtigen, want er is maar beperkt plaats voor spelers. Naast het feit dat het event The Device heet, is er verder nog niets over bekend.

Reguliere Battle Pass

Uiteraard verwachten we in Fortnite Chapter 2 seizoen 3 weer een reguliere Battle Pass die voor 1000 V-Bucks te verkrijgen is. 1000 V-Bucks kosten je ongeveer tien euro en het is nog even afwachten wat er in de Battle Pass zit, maar zoals altijd gaan dat weer skins, characters en emotes zijn. Daarnaast geeft de Battle Pass je een XP boost waardoor je sneller kunt levelen. Of er weer een samenwerking gaat plaatsvinden met nog meer superhelden dan Aquaman is nog even afwachten.

Nog onbekend wat er met de map gaat gebeuren

Naast nieuwe skins en wapens zal Epic Games de map weer flink aanpassen in seizoen 3. De vorige keer zijn er allerlei plekken bijgekomen zoals The Shark, een eiland in de vorm van een haai, waar we de minibaas Skye konden vinden. Net uit de kust was er daarnaast een booreiland waar TNTina de dienst uitmaakte. In het midden van de map verscheen The Agency met als mini baas Midas. Wat er dit keer gaat gebeuren met de map is onbekend. Blijven de oude locaties op hun plek of zal Epic plaats maken voor nieuwe plekken waar we nu van alles ontdekt hebben. Epic Games kan van alles gaan doen met de map. Zo kan de map uitgebreid worden met een flinke lap land, maar Epic kan er ook een bom op gooien zoals ze eerder heeft.

Geen Fortnite World Cup in 2020

Vorig jaar is er een Fortnite World Cup georganiseerd en uiteraard hoopten veel spelers dat dat dit jaar weer ging gebeuren, zeker omdat zoveel mensen de eerste World Cup hebben gekeken, online trok het evenement 2,3 miljoen kijkers en gedurende het evenement zelf, waren er 19.000 bezoekers op af gekomen. Toen Fortnite chapter 2 season 3 werd aangekondigd, gonsde het van de geruchten rondom de kwalificatieronde voor de World Cup. Men hoopte lange tijd dat bij de release van het nieuwe Fortnite Seizoen ook de eerste ronde richting de World Cup ingeluid zou worden. Ondertussen is echter duidelijk geworden dat er dit jaar geen Fortnite World Cup zal plaatsvinden, door de Corona Crisis. Dit maakt het onmogelijk voor grote groepen mensen samen te komen en Epic Games gaf afgelopen maand al aan dat bij een World Cup ook een echt publiek hoort, naast de online kijkers. Voordeel is dat je een jaar hebt om te oefenen voor de World Cup van volgend jaar.

Previous «
Next »