De voordelen van een in ear monitor systeem

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
in ear

Als je als artiest optreedt is een van de belangrijkste zaken het geluid op het podium. Dit hoor je normaal gesproken via de monitors die op het podium staan. Dit geluid staat los van het geluid dat het publiek in de zaal hoort. Voor het podium geluid is er een aparte geluidsman aanwezig en waar veel bands en artiesten een eigen geluidsman, of vrouw, hebben voor het geluid in de zaal, is dat voor het podiumgeluid vaak niet het geval. Toch is het erg belangrijk dat het geluid op het podium goed is, omdat dit is wat de artiest hoort en als dit niet in orde is, zal de show ook minder zijn. Tegenwoordig kun je echter een betaalbaar in ear monitor systeem kopen, waarbij de je als artiest alles precies hoort zoals jij wil.

De voordelen op een rijtje

De meeste mensen die weleens op een podium hebben gestaan, weten hoe vervelend het geluid op zo’n podium kan klinken en dat het wel even kan duren voordat je dat goed hebt ingeregeld. Om de luisterervaring te verbeteren zijn in ear monitor systemen ontwikkeld. Deze in ear systemen hebben vier grote voordelen: een superieure geluidskwaliteit, mobiliteit op het podium, draagbaarheid en persoonlijke controle.

Totale controle over het geluidsniveau

Het geluidsniveau van monitoren die op het podium staan is afhankelijk van de eindversterkers en de speakers. Daarnaast staan op het podium natuurlijk de versterkers van gitaristen en bassist, die ieder eigen wensen hebben wat betreft het volume op dat podium. Als muzikant wil je jezelf natuurlijk horen, maar dit moet niet de andere muzikanten gaan hinderen. Hierdoor gaat het volume vaak omhoog, wat geluidskwaliteit niet bevordert. Met een persoonlijk In-Ear systeem heeft de gebruiker altijd zijn of haar optimale mix op een aangenaam volumeniveau, zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het gehoor.

Beter voor je oren

Met een in ear monitor systeem sluit je je oor af voor de buitenwereld en kun je bepalen hoe hard je ieder instrument wil horen. Niet alleen zorgt dit voor een optimaal geluid, maar het beschermt daarnaast je gehoor. Daarnaast is er minder ruis van buiten dat zich mengt met het geluid, waardoor dit geluid zuiver en kwalitatief zeer goed is.

Mobiel en toch overal een goed geluid

Bij standaard podium monitoren hoor je het geluid dus uit zo’n monitor. Beweeg je op het podium, dan kan het zijn dat je je podiumgeluid niet altijd even goed hoort. Met een in ear monitor is dit verleden tijd. Met In-Ear monitoring ontvang je het geluid in je oren en kun je dus op het podium bewegen terwijl de geluidskwaliteit hetzelfde blijft. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de akoestiek in verschillende ruimtes. Instellingen worden gemaakt op basis van jouw voorkeuren en blijven hierdoor constant, ongeacht de locatie.

Previous «
Next »