Asus Sabertooth 990FX R2.0

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

De Sabertooth 990FX R2.0 is een moederboard uit de “The Ultimate Force” (TUF) serie van Asus. Deze Taiwanese producent maakt de componenten bij deze serie met een legerstandaard, wat er onder meer voor zorgt dat warmte veel beter afgevoerd wordt dan met conventionele onderdelen. De Asus Sabertooth 990FX R2.0 is daardoor uitstekend geschikt voor overklokken en gaming.

Opvallende technische specificaties van de Asus Sabertooth 990FX R2.0

De Sabertooth 990FX R2.0 beschikt over een AMD 990FX / SB950 chipset. Het moederboard heeft een AM3+ socket, die naast de snelle AMD FX processoren ook oudere processorseries ondersteunt, zoals de AMD Sempron 100. Er is op het moederboard ruimte voor 4 keer DDR 3 voor maximaal 32gb aan intern geheugen.

Opvallend aan de Asus Sabertooth 990FX R2.0 is de aanwezigheid van zes PCIe uitbreidingsslots en tien(!) Sata 3 6.0Gbit/s aansluitingen (zes vanuit SB950, twee vanuit AsMedia en twee eSata vanuit AsMedia). Daarnaast heeft dit moederboard maar liefst tien USB 2.0 aansluitingen (acht achterop en vier intern) en ook nog eens zes USB 3.0 aansluitingen (vier achterop en twee intern).

Gemaakt voor gamingasus-sabertooth-990fx-r2-0

Dit moederboard heeft Asus gemaakt om op een hoge snelheid games te kunnen spelen, zonder daarbij stabiliteit en betrouwbaarheid te verliezen. Er kunnen op de Sabertooth 990FX R2.0 vier videokaarten worden geplaatst, want het moederboard ondersteunt zowel NVIDIA’s Quad-GPU SLI technologie als AMD’s Quad-GPU CrossFireX oplossing.

Door het gebruik van een keramische laag (CeraMix) op de heatsink wordt deze aanzienlijk minder warm dan een heatsink zonder deze laag. Daarnaast is er onder meer de Thermal Radar: dit zijn elf sensoren die over het hele moederboard verspreid zijn en de systeemtemperatuur constant in de gaten houden.

De Asus Sabertooth 990FX R2.0 biedt goede overklokmogelijkheden voor de FX processor. Ook kan er in de bios worden ingesteld hoe het moederboard met energie moet omgaan (van zuinig tot en met geavanceerd).

Conclusie / aanbeveling

De Asus Sabertooth 990FX R2.0 is een stabiel en kwalitatief uitstekend moederboard met veel opties. Met maar liefst zestien USB aansluitingen, tien Sata-poorten en de mogelijkheid om vier videokaarten te plaatsen, kan men met dit moederboard alle kanten op. Uiteraard kan dat wel alleen als men een AMD FX processor heeft of koopt. De hardcore gamer is de belangrijkste doelgroep van dit moederboard en die zal met alle mogelijkheden die de Asus Sabertooth 990FX R2.0 biedt uitstekend uit de voeten kunnen. Dit moederboard is niet de goedkoopste, maar biedt zeker waar voor zijn geld.

Previous «
Next »