iOS 10 update

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

De iOS 10 update is de nieuwste update van Apple. Het is de tiende grote update voor dit mobiele besturingssysteem. De software is geschikt voor de Iphone, Ipad, Ipad Touch, Ipad Pro en Ipad Mini. De nieuwe iOS 10 update werd op 13 september van dit jaar gelanceerd. De nieuwe update heeft gezorgd voor een aantal nieuwe functies.

Belangrijkste zaken van de iOS 10 update

Dit zijn de belangrijkste zaken die de nieuwe update behelst. Siri ondersteunt apps van derden, er is nu een homekit app genaamd home en de iMessage is ook volledig vernieuwd. Het design van Apple Music is veranderd en ook kregen de Apple-maps een grote update. Foto’s-app beschikt over meer functies, de iCloud-beveiliging is verbeterd en het bedieningspaneel is uitgebreid en kun je standaard apps verwijderen.

Siri opengesteld voor ontwikkelaars

Om te kunnen blijven concurreren met een dienst als Google Now heeft Apple Siri opengesteld voor ontwikkelaars. Dat maakt het mogelijk om apps als Twitter, Spotify en Instagram met de stem te kunnen bedienen. Siri helpt ook met het aannemen van telefoontjes, waarbij een boodschap wordt omgezet in tekstvorm. Raise to Wake is een handige functie, waarmeer je makkelijk je Iphone kunt bekijken. De telefoon hoef je alleen maar aan te raken en op te tillen, waarna je, je ontvangen berichten en notificaties al kunt bekijken.

iMessage flink uitgebreid

De iMessage is bij de iOS 10 update flink uitgebreid met een aantal features. Er zijn rich links aan toegevoegd, wat ervoor zorgt dat gedeelde linkjes meer informatie tonen en er beter uitzien. Ook zijn emoji groter en kun je bubble effects sturen. Berichten kunnen er nu op allerlei verschillende manieren uitzien. De grootste toevoeging is echter de toegang die ontwikkelaars krijgen tot de iMessage apps. Apple kan daardoor beter concurreren met Whatsapp en Telegram.

Betere navigatie in Apple Musicios-10-update

Apple heeft de nodige veranderingen bij de iOS 10 update doorgevoerd in Apple Music om de muziekdienst nog beter op de kaart te zetten. Het zorgt ervoor dat het makkelijker is om door de app te navigeren en voegt ook nieuwe functies toe. Songteksten zijn bijvoorbeeld toegevoegd, zodat je tijdens het luisteren kan mee zingen. Het zwart-witte thema maakt de app rustiger, terwijl albumhoezen nu meer naar voren komen.

Apple Maps hebben nieuw design

De Apple Maps hebben in de iOS 10 update een volledig nieuw design gekregen. Het heeft een fris uiterlijk, waardoor het makkelijker is om de kaarten-app te besturen en informatie te verkrijgen over bepaalde locaties. Daarnaast krijg je ook meer suggesties over locaties waar je heen kan gaan. Ook als er veel verkeer op de weg is kan de kaarten-app je een andere route aanraden en daarbij aangeven hoeveel tijd je bespaart. Met snelkoppelingen is het mogelijk om te zien waar het dichtstbijzijnde tankstation of eet- en drinkgelegenheid is.

Foto’s zijn scherper dan ooit

De foto-app is sterk verbeterd in de iOS 10 update, waarbij objecten, gezichten en omgeving beter zijn te herkennen dan ooit tevoren. Alles wordt lokaal gedaan zodat de privacy van de gebruiker gewaarborgd blijft. De app heeft de mogelijkheid om zelf foto’s en video’s te combineren en daarbij een passend muziekje onder te zetten. Zo kan je, je vakantiefoto’s op een mooie en leuke manier laten zien aan anderen.

Standaard apps verwijderen

Je kan nu ook de standaard apps verwijderen van Apple in iOS 10, zoals aandelen en podcasts. Deze apps nemen dan geen ruimte in beslag en houden je homescreen schoner. Alleen de App store-, telefoon-, berichten- en instellingen blijven verplicht op het toestel staan bij de iOS 10 update.

Previous «
Next »