Intel Core i7 6700K Skylake

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Intel Core i7 6700K Skylake

Alhoewel de i7-serie van Intel al jaren op de markt is, brengt deze grootste processorfabrikant ter wereld steeds nieuwe varianten op de markt. De nieuwste processor die Intel in de i7-serie op de markt heeft gebracht, is de Intel Core i7 6700K Skylake.

Nieuwe generatie processorenintel-core-i7-6700k-skylake

Deze i7-processor is onderdeel van de nieuwste generatie processoren van Intel, die de naam Skylake hebben gekregen. Skylake is de zesde processorgeneratie van de Amerikaanse chipfabrikant. Ten opzichte van eerdere processors, waaronder de Haswell- en Broadwell-series, is de architectuur van deze processor vernieuwd. Dat zorgt niet alleen voor verbeteringen, maar ook voor veranderingen.

Nieuwe architectuur = nieuwe socket

Doordat Intel met de Skylake is begonnen met een nieuwe architectuur, is er ook een nieuwe socket op het moederboard nodig om deze processor te kunnen laten draaien. De socket waar de Skylake-serie op past heet de lga-1151 of kortweg socket 1151. Intel heeft er wel voor gezorgd dat de moederboards met een 1151 socket zowel met DDR3- als met DDR4-geheugen kunnen draaien.

De Skylake-processor wordt in vier varianten uitgebracht, waarvan er één (S-variant) voor pc’s en laptops bestemd is en de andere drie varianten (H, U, en Y) voor mobiele systemen en geïntegreerde systemen.

Specificaties Intel Core i7 6700K Skylake

De Intel Core i7 6700K Skylake is de eerste Skylake-processor in de i7-serie. Standaard draait de processor op een kloksnelheid van 4Ghz, met een turbo van 4,2Ghz en 8MB L2-cachegeheugen. Met vier cores en acht threads kan deze i7-processor hyperthreading ondersteunen (een techniek waarmee er twee taken tegelijk door de processor ondersteund kunnen worden).

De aanduiding K in de naam betekent bij Intel dat een processor overgeklokt kan worden. De Skylake-serie heeft op het gebied van overklokken minder beperkingen dan voorgaande processor-generaties van Intel. De i7 6700K Skylake laat zich makkelijk tot 4,8ghz overklokken en kan waarschijnlijk de 5ghz-grens met de juiste instellingen doorbreken.

Conclusie en aanbeveling

De Intel Core i7 6700K Skylake is op standaard processnelheid zo’n tien procent sneller dan zijn voorgangers. Het is daarmee de snelste processor die op dit moment te koop is. Bovendien is hij gemakkelijker en stabieler over te klokken dan zijn voorgangers. Zijn prijs ligt ook wel hoger, dus wanneer snelheid het belangrijkste is en de aanschaf van een nieuw moederboard met socket 1151 geen probleem is, dan is de Intel Core i7 6700K Skylake de beste keuze van dit moment.

Previous «
Next »