De iPhone 7 komt er aan

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Op 16 september is de onlangs door Apple gepresenteerde iPhone 7 leverbaar. Met dubbele camera, waterdicht, zonder koptelefooningang en zeker niet goedkoop. Liefhebbers reageren tamelijk boos op dat ontbreken van die koptelefooningang. Wat beweegt Apple om een en ander door te voeren?
Apple vindt een analoge aansluiting voor een koptelefoon niet meer van deze tijd. Als je het geluid via de oplaadopening laat lopen, verbetert het aanzienlijk, aldus Apple-baas Schiller. Het schrappen van die koptelefooningang maakt plaats voor en tweede – dus extra iPhone 7 speaker –waardoor de nieuwe telefoon stereo geluid krijgt en wel tweemaal krachtiger dan het geluid van de vorige iPhone-versie. Een moedig besluit dat even zal moeten wennen, maar wellicht dat we over een paar maanden niemand meer horen klagen over de nieuwe iPhone 7 specificaties.

Wat komt er in de iPhone 7 voor in de plaats?

In plaats van de al jaren lang zo vertrouwde oordopjes zal de iPhone 7 Airpods krijgen. Het ziet er even wat anders uit maar zoals zo vaak bij innovaties moeten de trouwe klanten er even aan wennen. Wel erg welkom is de nieuwe accu die twee uur langer meegaat. Bovendien is volgens Apple zelf het nieuwe display het helderste en kleurrijkste en breedste display uit de historie van het merk. Het beeld is vijfentwintig procent helderder en het iPhone 7 touchscreen is 3D. De aansturende chip is tweemaal krachtiger in de iPhone 7 dan die in zijn voorganger iPhone 6.

Uitvoeringen van de iPhone 7iphone 7

De nieuwe smartphone van Apple is voorlopig leverbaar in zwart en gitzwart, maar andere kleuren liggen in het verschiet. Buiten de waterbestendigheid van de iPhone 7 is hij ook spatbestendig. Verder biedt de nieuw ontworpen thuisknop van de iPhone 7 veel voordelen, onder andere een veel snellere werking. Een spectaculaire verbetering van deze iPhone 7 specificaties is de camera. Kenmerken daarvan zijn niet minder dan 12 MP, optische beeldstabilisatie, Face time HD camera en true tone flash met vier leds. Geen enkele andere smartphone kan zich met deze specificaties van de iPhone 7 meten. Vooral de groothoek en telelens plus de tweemaal optische zoomfunctie en die niet minder dan tienmaal digitale zoomfunctie maken de iPhone 7 specificaties werkelijk uniek.

Nog meer?

Jawel. Apple pretendeert dat de iPhone 7 een veel sneller 4G LTE netwerk – niet minder dan driemaal zo snel en dus 450 Mb ps en het LTE telt vijfentwintig banden op de iPhone 7 – kent dan overige smartphones en de roaming zou wereldwijd het beste zijn. Maar als je die voorziening niet nodig hebt, is deze natuurlijk net als op de vorige iPhone versies eenvoudig uit te zetten. Verder kun je oproepen als die van WhatsApp met je iPhone 7 direct opnemen. Het iOS 10 besturingssysteem plaatst Apple weer een paar treden boven de rest op de ladder van de succesvolste smartphones. Het zal zoals gezegd voor velen even wennen zijn, maar over een aantal maanden is de iPhone 7 naar alle waarschijnlijkheid compleet ingeburgerd.

Previous «
Next »