Handig: software om naambadges te maken

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Binnen vooral grotere organisaties zijn medewerkers vaak maar een klein onderdeel van het bedrijfsproces. Ze zijn druk met hun eigen taken, en besteden zaken waar ze niet zoveel vanaf weten liever uit aan andere professionals. Niet onbegrijpelijk, want er ligt vaak al een hoop werk te wachten, het kost veel tijd om je te verdiepen in nieuwe materie en bovendien zijn er al anderen in gespecialiseerd. Bij mensen die werkzaam zijn in de ICT of hier in ieder geval erg in geïnteresseerd zijn, ligt dit vaak anders. Zij weten dat met de juist ICT binnen organisaties procesmatige problemen simpel verholpen kunnen worden, en zaken die nu nog ingekocht worden ook zelf gemaakt kunnen worden.

Met hetzelfde gemak maak je zelf naambadges

Zo kun je denken dat het ontwerpen en bestellen van naambadges echt een ding is dat bij personeelszaken thuishoort. Zij zijn immers als eerst op de hoogte van wisselingen in het personeel. Maar is het in grote organisaties die verspreid zijn over meerdere vestigingen, niet veel handiger als deze eenvoudig op locatie zelf door een medewerker gemaakt kunnen worden? Met de producten en software van Uniqprint Naambadges is dat mogelijk. De naambadges bestaan uit vier onderdelen die gemakkelijk uit elkaar te halen zijn, waaronder het label dat zelf bedrukt kan worden met tekst en bijvoorbeeld logo.

De voordelen van gebruiksvriendelijke online software

De software om de naamplaatjes te ontwerpen en te drukken heeft veel voordelen. Het gaat namelijk om online software, waardoor het hoofdontwerp altijd centraal aangepast kan worden. Zo voorkom je dat in geval van een nieuw logo of een andere huisstijl, op bepaalde locaties deze nog niet gebruikt wordt. Mocht je als manager van verschillende locaties toch het maken van de naamplaatjes zelf in handen willen houden dan is het ook gemakkelijk dat je met iedere printer op welke locatie dan ook aan de slag kunt. Wees overigens niet bang dat je letter voor letter iedere naam van de medewerker waar je een badge voor wilt maken hoeft in te voeren. Als er veel labels geprint moeten worden, kan hiervoor een (csv-)bestand vanuit Excel geïmporteerd worden. Dit klinkt ingewikkeld, maar zelfs medewerkers die dit niet vaak doen worden probleemloos door de stappen van het printen geleid.

Nog wat tips om met behulp van de software van Uniqprint mooie naambadges te maken:

  • Lettertype: Liever niet al teveel krullen of een te hoekig font. Vooral bij creatieve beroepen hoef je echter ook niet gelijk voor het saaiste lettertype te kiezen dat er is;
  • Lettergrootte: In beroepen waarbij met ouderen of slechtzienden wordt gewerkt is een wat groter lettertype uiteraard handig. Houd bij het experimenteren met verschillende groottes in je achterhoofd dat er voldoende ruimte moet zijn voor lange namen; en
  • Opmaak: Een ontwerp dat druk of rommelig oogt helpt niet bij de communicatie, en een teveel aan informatie wordt toch niet gezien. Belangrijk hierbij is genoeg afstand tussen de tekstvelden en logo(‘s).
Previous «
Next »