Nvidia GeForce Now: nu ook voor pc’s

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Nvidia ontwikkelde de gamestreamingsdienst GeForce Now voorheen al voor de Shield-apparaten van het bedrijf maar brengt GeForce Now nu ook naar pc’s. En dat is schitterend nieuws voor alle fans van games.

Zwakke pc? Geen probleem!

Een groot probleem voor veel gamers is dat ze het budget niet hebben om zware gaming pc’s aan te schaffen. Het gevolg is dat heel wat grafisch zware games onmogelijk te spelen zijn: hun computers zijn er gewoon te zwak voor. GeForce Now van Nvidia lost dit probleem op. De software draait de games in de cloud. Op deze manier draaien de games op een netwerk van supercomputers.

Dat dit een regelrechte revolutie kan betekenen voor heel wat gamers hoeft geen betoog maar een cijfer kan het misschien echt duidelijk maken: Nvidia-directeur Jen-Hsun Huang schat dat wereldwijd maar liefst 1 miljard pc-gebruikers een te zwakke pc hebben. GeForce Now kan hierin de reddende engel zijn en ook belangrijk: het programma werkt ook op een Mac.

Wanneer mag je het allemaal verwachten? De eerste versie zou in maart beschikbaar zijn. De kostprijs? 25 dollar per 20 uur gamingtijd. Dit is een ander betaalsysteem dan GeForce Now er op de Shield-apparaten van Nvidia op nahield. Daar werkte het met een vast maandelijks bedrag: afwachten geblazen of het systeem ook op lange termijn aan dit betaalmodel vast zal houden.

Nvidia Spot

Nvidia had nog meer nieuws: het pakt uit met Nvidia Spot. De Spot is eigenlijk een digitale assistent. Deze kleine en slimme speaker steek je gewoon in een stopcontact. Met Spot is het mogelijk om zo goed als alle apparaten in huis te besturen. Het toestel kan tevens informatie geven over zaken als het weer en valt te vergelijken met concurrenten als Amazon Echo en Google Home. Meer details moeten nog bekendgemaakt worden maar geweten is al dat het apparaat mensen tot zes meter begrijpt.

Shield

Ten slotte werd er ook een tweede, en nieuwe, versie van de Shield-settopbox aangekondigd. Dit apparaat is wat het mogelijk maakt om streamingdiensten als Netflix te gebruiken en er kan ook op gegamed worden. De eerste versie van Shield is pas sinds maart 2016 in Nederland verkrijgbaar: deze nieuwe versie zet in op ultra HD-resolutie en zou 199 dollar kosten.

Previous «
Next »