Nostalgische games in een nieuw jasje

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Door de jaren heen zijn er vele verschillende games ontwikkeld. Sommige oude games zijn we alweer helemaal vergeten, maar er zijn ook oudere games die nog altijd dagelijks gespeeld worden. He gaat niet altijd om de oorspronkelijke versie van de games, maar een vernieuwde versie van de spelletjes. In dit artikel lees je welke oude, nostalgische games in een nieuw jasje zijn gestoken en die nog altijd dagelijks gespeeld worden door duizenden mensen over de hele wereld.

Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D is een computerspel dat in het jaar 1992 werd ontwikkeld. Het spel werd al snel erg populair en dit kwam omdat het de eerste game was die vanuit het oogpunt van het personage gespeeld werd. Nu worden bijna alle games op deze manier vormgegeven, maar voor die tijd was dat zeker revolutionair. Hoewel de graphics van de game net zo oud zijn als je zou verwachten, wordt het spel nog altijd gespeeld. Niet meer als zware computergame, maar als computerspelletje dat je gewoon via het internet op alle computers kunt spelen. Na de enorme populariteit van het eerste spel zijn er verschillende nieuwe versies verschenen. In 2015 werd Wolfenstein: The Old Blood uitgebracht; het zelfde soort spel en concept als de eerste versie, maar dan in een nieuw jasje gestoken.

prince of persia

Prince of Persia

Prince of Persia is een game die ontwikkeld werd in het jaar 1989. De game was oorspronkelijk alleen geschikt voor de Apple II, maar werd later ook beschikbaar voor andere computers. Wat deze game zo bijzonder maakte in vergelijking met andere games van die tijd, is het feit dat er met een zwaard gevochten werd. Bij de meeste spelletjes van die tijd werd er met projectielen gevochten: met een zwaard vechten was wel even wat anders. Je kunt Prince of Persia nog altijd spelen, waarbij je de traditionele variant van het spel speelt. Dit betekent blokkerige animaties en armoedige graphics, maar wel met hoge nostalgische waarde. De laatste versie van Prince of Persia werd uitgebracht in 2005 en is beschikbaar op xbox 360, playstation 3, Wii, Nintendo DS, Playstation Portable en Microsoft Windows.

prince of persia playstation3

Pacman

Iedereen kent het spelletje Pacman wel. Het spel werd geïntroduceerd in het jaar 1980 en werd meteen ontzettend populair. De eerste spelletjes werden op de arcademachine gespeeld, maar later was het spel ook verkrijgbaar op de computer. Je kunt het spel nog steeds op de computer spelen. Het spel wordt aangeboden op verschillende websites met online games, zowel in de traditioneel variant van de game als in de nieuwe variant van de game. Er zijn diverse nieuwere varianten gemaakt, maar veel mensen vinden dat deze varianten nog altijd niet kunnen tippen aan het traditionele Pacman spel.

pacman

 

Previous «
Next »