Waarom het investeren in een goede printer de moeite waard is

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
printer

Printers zijn nog altijd een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Hoe graag we ook willen digitaliseren, papier wint het in sommige gevallen nog steeds van het scherm. Bij het lezen van documenten bijvoorbeeld, omdat je dingen vanaf papier beter onthoudt. Zowel zakelijk als privé. Misschien is dit ook de reden dat je op zoek bent naar een printer voor in je (thuis)kantoor. En dat kan soms best nog wel een uitdaging zijn. Zoveel verschillende merken en prijzen. Natuurlijk is het verleidelijk om voor de goedkoopste te gaan. “Die paar printjes per dag, het maakt toch niet zo heel veel uit”. Toch wel. Met de juiste snelheid, capaciteit, technologie en functies bespaart een goede printer je namelijk tijd en geld en helpt hij je om je taken efficiënter uit te voeren.

Wanneer wordt een printer als goed beschouwd?

Een printer moet aan verschillende criteria voldoen om als ‘goed’ beschouwd te kunnen worden. Hij moet snel en efficiënt kunnen printen, over functies beschikken die aan je behoeften voldoen, goede kwaliteit leveren én betrouwbaar zijn. Je wil dat ze lang meegaan en zo min mogelijk onderhoud nodig hebben. Printers van bekende merken (denk hierbij aan Brother, Canon, HP en Epson printers) voldoen aan bovenstaande criteria en zijn dus uitermate geschikt voor in je (thuis)kantoor. 

We zetten de voordelen van goede printers voor je op een rijtje: 

Betere printkwaliteit

Kwaliteitsprinters beschikken over een hogere printresolutie, waardoor de afdrukkwaliteit heel goed is. Meer details zijn zichtbaar op prints en kleuren zijn vaak een stuk levendiger. Dit resulteert in professioneel uitziende documenten en afbeeldingen. En dat is belangrijk voor jou als bedrijf. Stuur je een document op, bijvoorbeeld naar een (potentiële) klant of een leverancier, dan wil je natuurlijk dat het er professioneel uitziet. Het bepaalt namelijk voor een groot gedeelte wat je uitstraalt als bedrijf.  

Technologie en functies

Printers van bekende merken hebben vaak een uitgebreider functiepakket en sluiten daardoor sneller aan op jouw behoeften. Denk hierbij aan scannen en kopiëren, maar ook aan handige functies als dubbelzijdig printen (duplex), automatische documentinvoer (adf) en draadloze verbindingsopties. Bovendien bieden ze een hoge papiercapaciteit en printsnelheid. 

Kostenbesparing op de lange termijn

Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd. En in het geval van printers kan dat zeker het geval zijn. Een goede printer vereist misschien een hogere investering, maar op de lange termijn bespaart het je geld. Printers van hoge kwaliteit gaan langer mee en zijn robuust en bestand tegen regelmatig gebruik en slijtage. Bovendien hebben ze minder onderhoud nodig dan goedkopere varianten, waardoor je minder geld uit hoeft te geven aan vervangingen en reparaties. 

Efficiëntie en gemak

Het is nooit fijn als de printer op kantoor sloom is en vaak storing heeft. Ze zijn vaak een vertragende factor binnen een bedrijf. Koop je een kwaliteitsprinter, dan tackel je in ieder geval het probleem van traagheid. Ze printen een stuk sneller, wat de productiviteit bevordert. Storingen kun je natuurlijk niet helemaal voorkomen, maar de kans erop wél verkleinen. En dan is er nog dat stukje gebruiksvriendelijkheid en gemak. Niemand zit te wachten op een printer die lastig in gebruik is. Je wil het liefst met één druk op de knop je documenten printen óf goed door een menu geleid worden. Printers van bijvoorbeeld Brother staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige bediening.  

Kortom: je hebt belang bij een goede printer. Het kan je helpen je taken efficiënter uit te voeren, het kan je op de lange termijn geld besparen én het draagt bij aan een professionele uitstraling van je bedrijf. Heb je er nog geen? Dan is het misschien tijd om er één te overwegen. Kijk bijvoorbeeld voor een HP printer aanbieding. HP is wereldwijd bekend vanwege zijn printers. Koop je er één van deze fabrikant of van een ander topmerk (bijvoorbeeld Brother, Epson of Canon)? Dan zit je sowieso goed!

Previous «
Next »