Volg deze 5 veiligheidstips voor je op vakantie vertrekt!

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
veiligheidstips

De tijd voor vakantie is aangebroken! De kans is groot dat je al aan het nadenken bent over het perfecte moment voor jou en je familie of vrienden om samen te komen. Ondanks dat, weet je diep in je hart dat er iets niet klopt. Als je van huis weg bent, maak je je zorgen over de beveiliging van je computer terwijl je weg bent. Er is geen twijfel over dat je computer het centrum van je leven is het centrum van je leven is, of tenminste het deel dat digitaal is. Veel van je documenten, je herinneringen, je informatie, je multimedia hobby’s, je sociale activiteiten, en vaak ook je werk, zijn aan dit apparaat toevertrouwd. 

Bij je afwezigheid vrees je dat de veiligheid van je computer in gevaar komt. Je wilt dit niet op afstand vanaf je vakantieplaats beheren. Er is geen reden tot paniek! Ons doel is je eenvoudige adviezen te geven, zodat je met een gerust en luchtig gevoel de vakantie ingaat.

  1. Vergeet niet,je software en antivirus te updaten

Het besturingssysteem en de op je computer ge├»nstalleerde software, die regelmatig beveiligingsupdates en patches bevatten, moeten regelmatig bijgewerkt worden. Al is het het om gewoon thuis op het internet te surfen, op vakantie op het hotel of om een gokje te wagen op 777.nl. Je computer zal hierdoor steeds effici├źnt, functioneel en veilig zijn door de updates van al je apparaten te automatiseren. Zorg ervoor dat je geen belangrijke beveiligingsupdates over het hoofd ziet!

  1. Zorg dat je gegevens geback-upt zijn voor je vertrekt

Hoewel we het vaak over de back-up van onze gegevens hebben, doen we het zelden. Toch is het een van de belangrijkste beschermingen die we zo veel mogelijk zouden moeten vernieuwen, de back-up van onze gegevens. Zorg ervoor dat je al je gegevens naar een extern apparaat kopieert voor je met je computer op vakantie het huis verlaat. Het is ook belangrijk te onthouden dat als je sommige gevoelige gegevens niet nodig hebt terwijl je op vakantie bent. Het beter is ze elders op te slaan, en ze van je reizende computer te wissen tot als je weer thuis bent.

  1. Schakel automatische verbinding op openbare Wi-Fi-netwerken uit

Cyberaanvallen kunnen plaatsvinden als je verbinding maakt met een gratis Wi-Fi netwerk. Zorg ervoor dat alle functies voor automatisch verbinden op je toestellen uitgeschakeld zijn om te voorkomen dat je toestellen onbedoeld verbinding maken met een openbaar Wi-Fi netwerk. Het is ook een goed idee om je Bluetooth uit te schakelen, want hackers kunnen het gebruiken om toegang tot je toestel te krijgen en bijvoorbeeld, om je locatie te volgen.

  1. Zorg ervoor dat je wifi-internet verbindingen veilig zijn

Of je nu reist, op vakantie bent, of aan het rondtrekken bent, het zoeken naar een veilige verbinding is een steeds terugkerend probleem. Het is belangrijk om je verbinding te identificeren en te beveiligen, of je nu thuis bent of ergens anders. Zoals hierboven vermeld, zorg ervoor dat je antivirus operationeel en up-to-date is voor je verbinding maakt met een terminal of box ver van huis.

  1. Bescherm je privacy

Zorg ervoor dat de privacy van je gegevens steeds beschermd is! Je moet je computer altijd afsluiten als je er niet voor zit, ook als je maar een paar minuten weg bent. Als je wilt, kun je je computer ook zo instellen dat hij automatisch vergrendelt na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld na vijf tot tien minuten van inactiviteit. Gegevensdiefstal gebeurt niet alleen als een computer op afstand vanaf een andere computer wordt betreden.

Previous «
Next »