• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Van je hobby je werk maken: zo makkelijk is het

Van je hobby je werk maken: zo makkelijk is het

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
van je hobby je werk maken (1)

Voor veel mensen is het een droom van je hobby je werk te maken. Vaak gaat het dan om sporters, zoals profvoetballers, acteurs en zangers. Nu gaat het misschien wat ver om het een droom te noemen om als professioneel ICT’er aan de slag te kunnen gaan. Een mooi doel is het wel. En bovendien realistisch. In de wereld van ICT liggen de banen bijna letterlijk voor het oprapen waardoor bedrijven op jouw kennis zitten te wachten.

Hoe pak je het aan?

Als je niet uit de ICT-branche afkomstig bent, is het een behoorlijke stap om te zetten. Gelukkig kan je op allerlei manieren worden geholpen. Een van de manieren is gebruikmaken van een gespecialiseerd bureau, zoals ICTZaakwaarnemer.

Zo’n bedrijf helpt je bij onder meer de sollicitatie, door de gesprekken te oefenen en tot in de puntjes voor te bereiden. Zeker in een branche die nieuw voor je is, kan dit meer dan handig zijn. Bovendien heeft een in dit geval zaakwaarnemer de juiste contacten en kunnen ze jou naar de juiste baan begeleiden.

Geen omscholing?

Hoewel de vraag naar geschikt personeel groot is, gaan werkgevers niet zomaar in het wilde weg mensen aannemen. Daarom is het zeker wel nodig om een omscholingstraject te volgen. Nu zijn die veelvuldig te vinden. Het wordt soms zelfs nog mooier. Bij bepaalde vacatures in ICT zit er een omscholingstraject bij.

Hoe lang een omscholingstraject duurt, verschilt behoorlijk. Dit is ook afhankelijk van de skills die je hebt. Als je al een beetje thuis bent in het wereldje, kan je volstaan met diverse cursussen en trainingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Goed nieuws, want de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zoals je inmiddels wel weet zijn er enorm veel vacatures in de IT-sector. Zowel qua functies als qua branches om in te werken zijn er vele opties. Je bent als ICT’er niet gebonden aan een specifieke sector. Industrie, onderwijs, overheid, overal zijn vaklieden op het gebied van ICT nodig.

De meest voorkomende functies in de ICT-branche zijn die van programmeur en ontwikkelaar van software. Daarmee ben je er nog lang niet. Tussen de vacatures zie je ook functies staan zoals tester, consultant of projectmanager. Het vakgebied verandert daarnaast aan de lopende band. Daardoor wordt er steeds meer gevraagd van ICT’ers. Ook zij moeten zich blijven ontwikkelen, omdat de sector er over vijf jaar behoorlijk anders uit zal zien. Met weer nieuwe of andere functies tot gevolg.

Salaris

Niet het belangrijkste, maar wel mooi meegenomen. Als ICT’er verdien je behoorlijk goed. De branche is altijd al goed betaald geweest. En nu er een behoorlijk tekort aan personeel is, worden de banen alleen maar beter beloond. Dus als je de stap naar ICT gaat zetten, krijg je er behalve een bijna zekere baan en volop ontwikkelmogelijkheden ook nog een mooi salaris bij.

Previous «
Next »