• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Op zoek naar een opslag? Hier moet je rekening mee houden

Op zoek naar een opslag? Hier moet je rekening mee houden

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off

Een aanstaande verhuizing. Te weinig ruimte in je woning. Of simpelweg te veel spullen. Er zijn honderden redenen om een opslagbox te huren. Diverse bedrijven springen dan ook graag in op deze vraag en bieden opslagboxen te huur aan. In dit artikel lees je waar je op moet letten en wat mogelijke valkuilen zijn bij het huren van een opslagbox.

Vergelijk het aanbod

Het is zeker niet zo dat iedere garagebox of opslagruimte hetzelfde is. In televisieprogramma’s zoals Storage Wars is dat misschien wel zo, de werkelijkheid is anders. Zo zijn er opslagboxen in diverse soorten en maten. Stel: je zoekt een opslag in Aalsmeer. Weet dan dat je een grote box kunt huren, maar ook een kleine opslagruimte, van slechts 3 vierkante meter groot.

Je kunt online makkelijk bekijken hoe het aanbod in een bepaalde plaats is. Zo kan je eenvoudig een keuze maken, bijvoorbeeld tussen een grote inboedel opslag, maar ook naar een wat kleiner formaat.

Is de ruimte droog en warm genoeg?

Dit is een beetje afhankelijk van de vraag wat voor spullen je wilt opslaan in de box. Stel dat je er één of meerdere pc’s, laptops of systeemkasten wilt stallen, dan is het een vereiste dat de ruimte droog en enigszins verwarmd is. Check daarom of de temperatuur minimaal 12 graden Celsius bedraagt en of de ruimte droog is. Anders kan de boel gaan schimmelen, en daar word je niet vrolijk van. En je spullen al helemaal niet.

Verder moet je even uitzoeken of de opslagruimte altijd open is. Er bestaan namelijk opslagruimtes waar je moet betalen om bij je spullen te komen. Dit kan je eenvoudig oplossen door voor een zogenoemde self storage te kiezen. Dan kan je er altijd gratis bij.

Is het veilig?

Misschien is het gek om je in een crimineel te verplaatsen, maar opslagboxen lijken geschikte doelwitten te zijn. Opslagruimtes liggen nogal eens op vrij verlaten plekken. Kies daarom voor een opslagruimte waar de beveiliging goed geregeld is. Een toegangscontrole, sloten en zelfs camerabeveiliging zijn zeker geen overbodige luxe.

Als extra zekerheid kan je bij je verzekering navragen of je je spullen die in de opslagbox staan, kunt meeverzekeren bij je inboedelverzekering. Over het algemeen is dit wel het geval en hoef je dus geen aparte verzekering af te sluiten.

Geen extra kosten?

Administratiekosten, verplichte verzekeringen, energieverbruik. Er kunnen nogal wat kosten bovenop de huur komen. Kijk hier daarom van tevoren goed naar. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kan je jouw spullen op een veilige en geruststellende manier opslaan.

Previous «
Next »